Feestje van muziek en kunst in Dorpskerk

Door: redactie. Komende vrijdagavond opent de burgemeester de expositie Passie door Kunst in de Dorpskerk. Een week lang zijn er dagelijks tussen 14 en 17 uur kunstwerken te bewonderen van plaatselijke (amateur)kunstenaars. Dat niet alleen, ook is er elke dag vanaf 16 uur een miniconcert van eveneens lokale muzikanten.

De expositie is een initiatief van interkerkelijk platform Aalsmeer over Hoop dat juist in een tijd dat er vanwege corona weinig mogelijk is, wil laten zien dat er hoop is op betere tijden. De rode draad van de expositie is het leven van Jezus, waarbij ook het sterven en de opstanding niet vergeten worden.

Kunstenaars
Te zien zijn in totaal zeventien kunstwerken speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd door: Wim Lodder, Jan Millenaar, Lenie de Haas, Alma Piké, Lottie Poortvliet-Sparnaaij, Janneke Eveleens, Dik Vollmuller, Engelien van der Weijden, Helma van der Wal, Daphne Klein, Milan Derlagen, Ursula Hooijman, Elize Eveleens, Marcel Harting, Jan Dreschler, Ineke Kroonen, Jurjen van Houwelingen, Monic Persoon en Reint Baarda.

Muzikanten
De muziek wordt dagelijks om 16 uur verzorgd door verschillende organisten, muziekgroepen en duo’s. Het programma ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit: zaterdag 4 september familie Visser: blazers kwartet, zondag 5 september                      Rogier Postma op het orgel, maandag 6 september Adri de Rooij  en Thirza Hulsebosch met piano en zang, dinsdag 7 september Henk Trommel en Mirelle Verheijen orgel/piano en zang, woensdag 8 september Dirk en Daphne Sijbersma: zang en gitaar, donderdag 9 september Mark en Mariëlle Knol: gitaar en zang, vrijdag 10 september Theo Griekspoor en Monique Eigenhuis: orgel en dwarsfluit, zaterdag 11 september Aalsmeers Harmonie.

Geven en ontvangen
Een bijzonder onderdeel van de expositie vormen de twee bomen waarin bezoekers een wens of een aanbod van hulp kunnen bevestigen. Met een boom om te geven en een boom om te ontvangen wil de organisatie een brug slaan tussen mensen onderling zodat de rode draad en de boodschap van de expositie niet ophoudt bij het verlaten van het gebouw.

Er wordt geen entree geheven, Passie door Kunst kan tussen 4 en 11 september gratis worden bezocht.

(Foto: Fragment van /De Ster van Bethlehem’ van Lottie Poortvliet-Sparnaaij)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel