FAM exposeert affiches Csizik op Floriade

Mariska de Graaf van FAM met affiches in The Green House op de Floriade

Door: redactie. In Almere is vorige week de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 geopend. Het Flower Art Museum uit Aalsmeer exposeert hier 23 topexemplaren uit de Csizikcollectie, een unieke verzameling historische bloemen-en plantenaffiches. De affiches zijn tot en met 9 oktober te zien in The Green House, waarin de Nederlandse tuinbouw zich aan het publiek presenteert.

De deelname aan de Floriade is een voorproefje van de grote Csizikexpositie, die begin volgend jaar in Aalsmeer wordt gehouden. Het FAM ziet de deelname als een prachtige kans om een deel van de Csizikcollectie aan het wereldwijde publiek én aan vakgenoten te tonen. Op de affiches zijn vooral bloemen- en plantententoonstellingen van A.P. Csizik gepromoot. De Hongaarse tuinbouwkundige A.P. Csizik. werkte van 1928 tot 1971 in Aalsmeer, onder meer als bestuurder en arrangeur. Csizik was de eerste hoofdarrangeur van de vaktentoonstelling, naast vele internationale evenementen waar hij namens de Nederlandse bloemisterijsector was. Hij was in zijn actieve leven als arrangeur zeer belangrijk voor de promotie van Nederlandse bloemen en planten.

Een deel van de Csizikaffiches in het Auditorium van The Green House op de Floriade (foto’s Albert Haasnoot)

The Green House
De Csizikaffiches zijn in het auditorium (zie foto) en de corridor van The Green House te zien. In The Green House worden naast de presentatie van de Nederlandse tuinbouw onder meer dertien productcompetities van 40 gewasgroepen (snijbloemen, kamer- en tuinplanten) gehouden. De competities worden mede door Stimuflori ondersteund. Deze organisatie, die een fonds beheert van de voormalige Internationale Bloemenvaktentoonstelling in Aalsmeer, steunt ook de grote Csizikexpositie in het Flower Art Museum.

 

 

Lees vorig bericht

Dragons Den Yuverta: ‘De sector heeft jullie straks heel hard nodig’

Lees volgend bericht

Vogels kijken in de Historische Tuin


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *