Expositie Ukraine Contrast: wat oorlog doet met land en mensen

(Foto: Neil Spirina)

(Update 28-6 12.15u) Vanwege de opbouw van Bandjesavond kan de toegang naar Aalsmeer Centrum voor autoverkeer wat lastiger zijn. Via de Dorpsstraat is het Oude Raadhuis evenwel goed te bereiken omdat ’t Wapen van Aalsmeer pas vanaf 17 uur begint met voorbereidingen. Parkeren kan in de Kanaalstraat, het Praamplein of het Molenpad bij de Vomar.

Opnieuw is er in Het Oude Raadhuis van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een bijzondere fototentoonstelling: Ukraine Contrast, die laat zien wat de verschrikkelijke oorlog met Oekraïne en zijn inwoners doet. De tentoonstelling wordt zaterdag 29 juni aanstaande om 16 uur geopend door Bob Deen, Oost-Europa deskundige van Instituut Clingendael. Iedereen is van harte welkom.

De Strong Through Art Foundation stelde deze indrukwekkende tentoonstelling samen met de foto’s van een aantal Oekraïense fotografen. De fotografen Ruslan Borovyk †, Yurko Dyachyshyn, Dmytro Kozatskyi, Oleh Marchuk, Yurii Stefanyak, Heleen Klop, Max Sali en Nelli Spirina kunnen er – mede door de oorlog – helaas niet zijn. Ruslan sneuvelde in 2022 tijdens de slag om het vliegveld van Donetsk. Zijn foto’s van die gevechten gingen de hele wereld over.

De oorlog woedt nu al jaren in Oekraïne, een prachtig land rijk aan cultureel erfgoed en bijzondere architectuur. Landschappen, huizen, scholen, ziekenhuizen en cultureel erfgoed worden vernietigd. Steeds meer Oekraïners raken gewond of komen om het leven. Steeds meer mensen worden gedwongen te vluchten. Velen zullen nooit meer terugkeren omdat alles wat ze hadden weg is. Ondanks alle ellende blijven de Oekraïners vechten voor hun land. Ze zullen nooit opgeven en proberen alles wat overblijft te beschermen, vooral voor de jongere generaties.

De opbrengst van verkochte foto’s gaat volledig naar de Strong Through Art Foundation, die onder meer de Oekraïense NGO Tabletochki steunt. Dit kinderfonds helpt al ruim dertien jaar zieke Oekraïense kinderen. Help hen deze kinderen te helpen.

De tentoonstelling Ukraine Contrast is tot en met 18 augustus elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur te zien in het Oude Raadhuis van KCA, Dorpsstraat 9 in Aalsmeer.

(Partnerbijdrage KCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin