D’r op of d’r onder voor buurthuis

‘Het buurthuis moet blijven bestaan’ en daar werd in Kudelstaart van alles voor gedaan. Je zou bijna denken dat het echt om Dorpshuis ’t Podium aan de Kudelstaartseweg gaat. En misschien was dat ook wel een beetje de boodschap van de spelers van Toneelvereniging Kudelstaart, want tijdens hun revue ‘D’r op of d’r onder’ werd er alles op alles gezet om het buurthuis te redden.

Vrijdagavond lag de rode loper uit en werden de gasten verwelkomd met heuse bubbels bij de première van de nieuwe revue. Een volle zaal met publiek werd getrakteerd op een ontspannen avondje toneel. Werd buurthuis De Zwarte Zwaan een stervende zwaan of zou het de groep betrokken dorpsgenoten lukken de boel veilig te stellen? 

Reddingsplan
De Kudelstaarters, waarvan de meesten het zeker goed zouden doen in grotere producties, nam het publiek mee in hun avontuur om hun buurthuis te redden. “Iedereen is voor het buurthuis en het buurthuis is van iedereen”,  zongen de eigenaressen Sjaan en Door, het personeel en de vaste stamgasten. Maar meneer Tutjes van de gemeente had hele andere plannen en wilde de boel het liefste sluiten.

Er werd een reddingsplan opgesteld met een benefietavond en referendum wat voor hilarische taferelen op het toneel zorgde. Er kwamen zelfs paaldanseressen, travestieten, muizen, een rijke oliesjeik en spacecake voorbij. Dit alles om het buurthuis te laten bestaan.

Eigen productie
Het toneelspel werd regelmatig afgewisseld door zang en dans. Jonge dames van SV Omnia swingden op hippe muziek en ook liet een zevental kinderen zien dat ze thuis hoorden op het podium.

De revue is geschreven door Rinus Bon, Tineke van Kleef en Rianne Middelkoop. De productie was in handen van Lia Bon en de regie deed Tineke van Kleef. De groep spelers, bestaande uit Lia Bon, Tineke van Kleef, Wim Zandvliet, Rianne Middelkoop, Wil Kraan, Cor Knol, Tiny Maas, Monique Mantel, Peter van Neijenhof, Jitse Krenn, Helga de Zanger, Huub van Schaik, Anita van Leeuwen, Thamar van den Bergen en René de Veld werden bijgestaan door vele ondersteunende krachten voor de zang, muziek, kleding, PR en meer.  

Nog kaarten verkrijgbaar
Of het gelukt is om het buurthuis te redden, kan iedereen gaan aanschouwen op 19, 25 of 26 november. Want dan brengt de toneelvereniging de revue weer op de planken van Dorpshuis ’t Podium. Kaarten zijn nog beschikbaar en voor € 10,- te koop bij Gall & Gall Kudelstaart en Bakkerij Vooges in de Zijdstraat.

Foto's: de première van de Revue 'D'r op of d'r onder' van Toneelvereniging Kudelstaart (foto's Ilse Zethof, zie ook de gallery)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel