Dijenkletsen bij ‘Liefde half om half’

Liesbeth Zeldenthuis trakteert Peter Schenkus op een maaltje spaghetti

Door: Arjen Vos. Twee weekenden achter elkaar was het lachen, gieren, brullen in het tot theater omgeturnde Dorpshuis van Kudelstaart. Daar voerde de plaatselijke toneelvereniging drie maal de komedie ‘Liefde half om half’ op. Zaterdag was de slotvoorstelling. Die mocht dan misschien niet helemaal uitverkocht zijn, het publiek reageerde enthousiast op de vele komische scenes en hielp daarmee de energie over te brengen op het podium en de acteurs.

Vlnr Huub van Schaik, Patricia Huntjes-Kok, Liesbeth Zeldenthuis, Peter Schenkius, Tiny Maas, en Jos de Jong

Een kijkje nemen in de levens van anderen, daar draait het bij verreweg het gros van toneelvoorstellingen, films en tv-programma’s om. Kennelijk doen we dat als mensen maar al te graag. In de komedie die TVK opvoerde waren dat de levens van drie stellen met elk hun eigen besognes.

Het leverde een voorstelling op vol verrassende elementen. Bijvoorbeeld doordat Liesbeth Zeldenthuis een volle pan spaghetti leeg smeet over het hoofd van Peter Schenkius en daarmee ook Jos de Jong een kletsnatte outfit bezorgde. Dat Schenkius met zijn hoofd en nek vol deegslierten breeduit bleef glimlachen alsof er niets gebeurd was, miste zijn uitwerking op de lachspieren van de toeschouwers bepaald niet. Gelukkig voor de acteur en zijn doorweekte medespeler Jos brak vlot daarna de pauze aan.

Schuddebuiken
Het stuk van de hand van schrijver Alain Ayckbourn werd geregisseerd door Martijn van Veen en gespeeld door een zestal gelouterde TVK-leden. Er viel dus heel wat te lachen en zoals een van de spelers na afloop liet weten, kon hij ondanks de in het duister gehulde zaal zien dat mensen zaten te schuddebuiken en zich op de dijen sloegen van vermaak. Wel jammer is het voor degenen die op basis van dergelijke geluiden deze voorstelling ook zouden willen zien. Dit stuk verdwijnt in de archieven. Een volgende gelegenheid om de spelers van TVK in actie te zien dient zich aan in het najaar.

(Foto’s: Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel