Deborah Carter in Bacchus

(foto pr)

Komende zaterdag treedt Deborah J. Carter op in Bacchus. Toen de jazzzangeres zestien jaar geleden voor het eerst in Bacchus verscheen, sprong er een vonk over die het ‘culturele jazzcafé’ in lichterlaaie zette. Sindsdien komt ze regelmatig terug met haar muzikale levenspartner Mark Zandveld om nieuw repertoire te laten horen – en steeds weer de sterren van de hemel te zingen. Deborah heeft zich ontwikkeld tot een internationaal actieve jazzvocaliste met diverse CD’s op eigen naam. Ze toerde met haar eigen groep in veel landen zoals Japan, China, Spanje, Duitsland, Venezuela, Colombia en Azerbeidzjan. In Nederland was ze te horen met de theatershows ‘New York Round Midnight’ en ‘Swingin’ Harlem’. Ze werkte ook veel samen met het Metropole Orkest, het orkest van de Hessische Rundfunk en het Berlin Opera Orchestra And Bigband.

De groep Zandscape is het geesteskind van Mark Zandveld. Hij is verantwoordelijk voor alle composities op de gelijknamige CD en tekent voor de baspartijen. Zandscape is een combinatie die een uniek geluid produceert, niet alleen vanwege de instrumentatie, maar ook door de frisse verscheidenheid aan stukken – elk heeft zijn eigen karakter. De muziek is zowel melodieus als avontuurlijk, en doet soms denken aan ECM-artiesten uit de jaren 70, zoals Gary Burton of Chick Corea, maar met een eigentijdse aankleding. Met dit originele materiaal bij de hand nemen deze ervaren muzikanten je mee op een trektocht door een muzikaal landschap waar je prachtige harmonieën, verrassende grooves, gevoelige ballads en inventieve improvisaties tegenkomt.

Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4. Aanvang: 14-01-2023, 20:30 uur. Entree: €15,= met vriendenkaart €12,= jongerenticket €10,= (t/m 25 jaar). Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN).

(Gesponsorde content)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin