Darmen, olifanten en binnenwaaien bij Stamtafel

Vanavond staat het radioprogramma ‘Stamtafel’ tussen 20.00 en 22.00 uur in het teken van Lifestyle en Maatschappelijk. Jenny Piet en Rinus van Itterzon ontvangen deze week Karin Bouwman als stamgast.

Het eerste uur staat in het teken van olifanten en darmen. Tamara Sprenkeling van de organisatie Olifanten is te gast en Catinka Rabbers-Dekker komt vertellen over een open avond waarin ze een lezing geeft over onze darmen.

Olifanten en darmen
In december was er al eerder contact met Tamara Sprenkeling toen er een kerstmarkt in Studio Aalsmeer werd georganiseerd. De presentatoren gaan met haar in gesprek over het werven van donateurs of, zoals ze zelf zeggen, peetouders/vrienden. Daarnaast is deze organisatie bezig met het maken van het blad ‘De Olifant’ met onder andere verhalen van bekende Nederlanders en er wordt gesproken over projecten die zijn bezocht.

Met Catinka Rabbers-Dekker wordt gesproken over een open/contactavond waarin ze een lezing houdt over onze darmen. Veel mensen hebben chronische darmklachten, terwijl een goede darmwerking essentieel is voor een goede gezondheid. Vragen komen aan bod als: Wat is het effect daarbij als je zwanger bent bijvoorbeeld en je darmen werken niet goed? Wat kan je met voeding doen? Hoe weet je wat je moet eten, hoe kom je daar achter?

Vrijwilligerswerk
In het tweede uur aandacht voor de Vrijwilligerscentrale over wat vrijwilligerswerk inhoudt en hoe leuk het kan zijn. Ook NL Doet komt aan bod.

Dit is een bruggetje naar Margreet Klijn van ‘Binnenwaaien’. Margreet gaat Aalsmeer promoten door met mensen op de fiets te stappen en ze de omgeving te laten zien. Daarbij worden er allerlei ambachten bezocht en ze neemt Daphne Klein mee die cursussen en workshops geeft over schilderen, op bijvoorbeeld melkbussen. Margreet is op zoek naar vrijwilligers die iets over hun omgeving willen vertellen zodat mensen uit alle windstreken van ons land onze omgeving leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel