Dansende Kudelstaarters promoten ‘Happy’ dorp

De film Kudelstaart 777 is gisteravond in première gegaan. Voor een groep van zo’n vijftig Kudelstaarters lieten de initiatiefnemers voor het eerst de ruim drieënhalve minuut durende lipdub op het liedje ‘Happy’ van Pharell Williams zien.

“Een film rond het rijke verenigingsleven van Kudelstaart,” aldus Arie Stolwijk, die samen met zijn zoon Ronald de organisatie in handen had. “Geïnspireerd op een gelijksoortige film uit Rijsenhout hebben we de film met veel plezier gemaakt ter gelegenheid van Kudelstaart 777.”

Groos mee
Voordat de aanwezigen de film mochten bewonderen, richtte wethouder Ad Verburg, als inwoner uit Kudelstaart, even het woord tot zijn dorpsgenoten. Hij vond dit typisch iets waar je als Kudelstaarter “groos” mee kon zijn. “Ook ik had de eer om nog even mee te dansen.”

Namens de organisatie van de feestweek Kudelstaart 777 bedankte Jan van der Schouw de filmmakers Jesse Bleekemolen, Zip Vork en Nick Scheepstra. Zij bedienden de camera en deden de montage. Bij elkaar zijn ze 26 verenigingen, clubs en scholen langsgegaan in vier draaidagen en twee avonden.

“Het was leuk om te merken hoe enthousiast iedereen was om mee te doen,” zegt Stolwijk. “We mochten overal komen filmen.”

Feest van herkenning
Voor de Kudelstaarters die de film kwamen bekijken, was het een feest van herkenning. “Hee, dat ben ik” en “oh wat leuk zeg”, hoorde je regelmatig. Er is onder andere gefilmd bij de basisscholen, de tennisvereniging, RKDES, het winkelcentrum, bij de Sinterklaasintocht, de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart, de badmintonvereniging, het Jachthoornkorps, de Samen op Weg-gemeente, bij de repetitie van het dames- en herenkoor van de St. Jan Geboorte, de dartclub, Omnia, de skeelerclub en meer.

Meteen na de première werd de film gepubliceerd op de website van Kudelstaart 777, waar alle informatie te vinden is over de Feestweek 777, die van 14 tot en met 21 juni plaatsvindt.

De honderden kinderen die vanuit de basisscholen mee hebben gedanst kunnen de film in hun klas bewonderen, want alle scholen hebben de link toegestuurd gekregen. 

De film is ook hier te bekijken.

Foto's: (van boven naar beneden) twee van de dansende Kudelstaarters die hebben meegedaan aan de film;  Ad Verburg is “groos” op zijn dorp; het werd een feest van herkenning voor het publiek; de organisatie met (v.l.n.r.) Arie Stolwijk, Zip Vork, Jesse Bleekemolen, Nick Scheepstra en Ronald Stolwijk. (foto's Ilse Zethof) 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel