Dames aan het woord op Radio Aalsmeer

Het is maandag. Dat betekent dat er vanavond geluisterd kan worden naar de radioprogramma’s ‘Door de Mangel’ en ‘De Top 10 van…’ op Radio Aalsmeer. De dames hebben vanavond duidelijk de overhand in deze uitzendingen. Margreet Elfring en Dian Buis komen als gasten en Miranda Gommans kruipt als gastpresentrice achter de microfoon bij 'De Top 10 van …'.

Margreet Elfring, eigenaresse van Maru Watersport, is door Theo Rekelhof uitgenodigd om te gast te zijn in ‘Door de Mangel’. Hij vertelde dat de ijszeil- en surffanate veel reist en hij vroeg zich af of die wereldomzeiling er nog eens van komt. En de Kudelstaarter wil graag van haar weten waar ze nog nooit is geweest. Margreet Elfring zal de luisteraars vast veel over haar reisavonturen kunnen vertellen.
Elke week mag de gast een voorwerp mee naar de studio nemen dat een rol in zijn of haar leven speelt of speelde. De Aalsmeerse zal vanavond ongetwijfeld uitleggen waarom het door haar meegebrachte kleine surfplankje (zie foto) belangrijk voor haar is. Presentatoren Mylène en Elbert Huijts gaan haar veel vragen stellen, maar er is ook tijd voor haar favoriete muziek.

Bevlogen, sociaal en watermens
Vorige week vertelde Theo Rekelhof als enige beroepsvisser van de Westeinderplassen uitgebreid over zijn werk en passies. Hij noemt zichzelf “bevlogen, sociaal en een watermens” en voelt zich verantwoordelijk voor de visstand in de Westeinderplassen. In de uitzending vertelde hij hoe hij hiermee omgaat. Maar uiteraard kwam ook de paling uitgebreid aan bod, net als de meerval en andere bewoners van ‘de Poel’. Een hobby van de visser is het verzamelen van ‘Poelschatten’ en deze gebruikt hij weer als vertrekpunt van zijn lezingen voor onder andere scholen en bedrijven. Als uitsmijter vertelde de voormalig zeeman dat hij 33 jaar geleden 68 bootvluchtelingen heeft gered en onlangs deze personen weer heeft ontmoet.

Input luisteraars
“Door de Mangel” wordt iedere maandag op Radio Aalsmeer uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist. Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via telefoonnummer 325858, mail of Twitter.

De Top 10 van… Dian Buis
Van 20.00 tot 21.00 uur is het tijd voor het programma 'De Top 10 van…' met Dian Buis als gast. Ze heeft een souvenirwinkel en organiseert kledingparty’s. De presentatie is in handen van vaste presentator Rinus van Itterzon, maar nu bijgestaan door Miranda Gommans. Ze vervangt Laurens van Kessel die op vakantie is. Miranda was eerder zelf te gast in ‘De Top 10 van…’ en vond dit zo leuk dat ze spontaan aanbood als gastpresentatrice in te vallen. De presentatoren zullen met veel enthousiasme de gast van vanavond aan de tand gaan voelen en meer willen weten over haar favoriete top 10.

Vorige week werd de Top 10 gedraaid van CDA-raadslid en belastingambtenaar Jaap Overbeek. Terugluisteren van dit programma kan via uitzending gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin