Cultuurpunt brengt straatcultuur in school

Deze maand maken leerlingen van vier basisscholen kennis met een nieuw cultureel project van het Cultuurpunt Aalsmeer onder de noemer Urban arts project. Ze volgen vier workshops met culturele disciplines ontstaan vanuit de straatcultuur.

Het eerst aan de beurt was een rapper die de scholieren van De Brug, OBS Kudelstaart, Samen Een en De Hoeksteen wegwijs maakte in tekstschrijven. Graffiti-artiest Sander Bosman uit Kudelstaart leert ze werken met graffiti. House of Beats brengt ze bij hoe als dj nummers te mixen. Sluitstuk is een workshop breakdance door docenten van de Can Dance-studio's.

Zetje extra
Doel is leerlingen “de andere kant van cultuur” te laten zien, vermeldt het cultuurpunt in een persbericht. “Het zijn disciplines die leerlingen in hun eigen tijd, individueel en vaak op hun eigen kamer kunnen uitvoeren,” laat combinatiefunctionaris cultuur Lennard Gols van het cultuurpunt weten. “Daardoor is de drempel tot deze vormen van cultuur erg laag. We hopen zo te stimuleren dat leerlingen nadenken over hun vrijetijdsbesteding.”

Wie van de leerlingen gegrepen wordt door een discipline, krijgt de kans daarin twee gratis lessen te volgen van dezelfde docent als op de workshop. Grols hoopt dat ze daarmee “net dat extra zetje” krijgen om door te gaan in een kunstvorm.

Foto: House of Beats leert kinderen mixen. (foto cultuurpunt)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel