Cultuurprijs naar Kunstploeg

Door: Leni Paul. De Kunstroute, voor de 24e keer gehouden, bracht het afgelopen weekend weer velen op de been. Minder dan vorig jaar en de gevreesde boosdoener was… het weer.

Zaterdagochtend vond in de ruime loods op het terrein van de firma Otto aan de Uiterweg de opening plaats. Ulla Eurich, de kersverse nieuwe voorzitter van KCA was verheugd dat zich weer een flink aantal deelnemers voor het traditionele evenement had gemeld. Ze keek ook al vooruit op het jubileumjaar 2023 als voor de vijfentwintigste keer dit kunstfestijn zal plaats vinden.

Loftrompet
Wethouder van cultuur Willem Kikkert blies de loftrompet over het evenement. Hij sprak over de heilzame werking van kunst in al zijn facetten. “Juist in een wereld met volop ellende is het goed dat er voor ons te genieten is van kunst,” aldus Kikkert die verheugd was dat ook het gemengde koor Sonority deze ochtend kwam optreden. Hij bekende zelf ook graag te zingen wat hij al diverse malen ‘en public’ had laten horen maar vandaag achterwege liet.

Het werk van twintig exposanten was in de openingshal al te bekijken. Een scala van diverse kunstuitingen waaronder dat van good old Dirk Annokkee,  geen onbekende in onze gemeente. Vele jaren zetelde Annokkee hij in het bekende pand van Van Dillewijn in de Zijdstraat.

Meeslepende zang
Popkoor Sonority is een heerlijk ensemble met een gevarieerd programma. Onder leiding van Kamila Sezer-Starkowski en begeleid door Marie-José Keijzer werden de spreekwoordelijke sterren van de hemel gezongen. Er was voor elk wat wils en zo hoorden we Shallow van Lady GaGa en Bradley Cooper, bekend uit de film A Star is Born. Maar ook aan de vrolijke Zeeuwse zanger Danny Vera werd aandacht besteed en hoorden we zijn bekende Rollercoaster. En Havana van Camila Cabello deed ons helemaal de herfstachtige striemende regen die op het dak kletterde, vergeten.

Cultuurprijs
En dan was er nog het spannende moment: het uitreiken van de cultuurprijs 2022 en die ging dit jaar naar het drietal Karin Borgman, Jan Daalman en Femke Kempkes. Zij vormen gezamenlijk de Kunstploeg en waren dit jaar de bedenkers van het Kunstproject Happy Stones. Maar ook voorgaande jaren wisten zij Aalsmeer op te vrolijken met diverse community kunstvormen. Vers in het geheugen liggen nog de kabouters, de maaltijdbordjes van klei en de geschilderde bloempaneeltjes. Tineke Vredenburg sprak namens KCA lovende woorden en reikte de geldprijs van 1250 euro aan de blij verraste Kunstploegleden uit. Leo Bertoen, voorzitter van de Historische Tuin, werd deze morgen ook in de bloemen gezet. Tenslotte is de Historische Tuin een van de grote sponsors van de Kunstroute.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Uitvaartcentrum Finnema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin