Complimenten voor fraai uitgevoerde Messiah

Door: redactie. Geen geschiktere locatie in de omgeving voor Händels Messiah dan de Urbanuskerk. De entourage, de akoestiek maar ook het aantal mensen dat ervan kan genieten, dat is te groot voor welke Aalsmeerse kerk dan ook. Ook een sporthal zou afbreuk doen aan een uitvoering als deze. De keuze voor Bovenkerk was daarom alleszins begrijpelijk.

Een bomvolle kerk genoot van de uitvoering die, zo liet Danny Nooteboom zich ontglippen een van de mooiste was, die hij de laatste tijd gedirigeerd had. Een mooi compliment dat de ruim 70 zangers en zangeressen van de ACOV in hun zak konden steken. Indruk maakten ook de solisten en dan met name countertenor Dave ten Kate die, ongebruikelijk, de altpartij voor zijn rekening nam. Ook de andere solisten Anastasia Terranova, Dave ten Kate, Bart van Lieshout, Pieter Hendriks en organist Sander van den Houten tilden samen met strijkersensemble Tarisio Consort de koorprestatie en daarmee het gehele concert naar hogere sferen.

Om nogmaals of wellicht voor het eerst van de zangkunsten van Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging te genieten hoeft niet lang te worden gewacht. Zaterdag 16 december houdt het koor om 16 uur een meezing kerstconcert in de Open Hof Kerk.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Nieuw Ondernemend Aalsmeer)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin