Colombiaanse klanken in Bacchus

Jazz, ‘n scheut funk en vooral een stevige dosis Colombiaanse cumbia. Met deze opwindende cocktail weten Tico y Aguabajo en Gianna Tam bij KCA in Cultureel Café Bacchus op 18 november aanstaande ongetwijfeld weer om te toveren tot een wervelend jazzcafé.

Cumbia is een mengeling van Spaanse en Afrikaanse ritmische muziek, die pianist Tico Pierhagen, zelf van Colombiaanse komaf, in het bloed zit. En wat die ritmes betreft geldt dat zeker ook voor percussionist en leadzangeres Gianna Tam, geboren in Amsterdam met Surinaamse roots.

Op de nieuwe plaat Danzando mixt Tico Pierhagen samen met zijn band Tico y Aguabajo zijn Colombiaanse roots met zijn westerse muziekinvloeden, geïnspireerd op funky grooves van James Brown en Maceo Parker. Het resultaat: vrolijke en uitbundige ritmes gecombineerd met energieke blazersriffs en thema’s met een geheel eigen sound.

Troef van de plaat is zijn samenwerking met vocalist /percussioniste Gianna Tam. Tico en Gianna worden opgezweept door Tico’s bandleden Efraim Trujillo op saxofoon en Frans Tico en Gianna Cornelissen op trombone, met achter hen als stevig fundament bassist David Breidenbach en de heerlijk eigenzinnige drummer Enrique Firpi. Ga met hen mee op hun muzikale reis.

Zaterdag 18 november aanstaande, 20.30 uur in Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4 in Aalsmeer. Kaartverkoop in de KCA Ticketshop en aan de zaal (per PIN).

(Partnerbijdrage KCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin