Cabaret met Lotte Velvet

Lotte Velvet (Foto Anne van Zantwijk)

(Advertorial) Zaterdag 18 maart brengt KCA in de cabaretreeks van dit seizoen weer een uitzonderlijk talent op het toneel in Bacchus: cabaretier Lotte Velvet.

De theaterkrant schreef over Lotte: “Velvet heeft een volstrekt eigen vorm gevonden om een actueel verhaal persoonlijk te maken. Haar observaties zijn messcherp, haar taal is poëtisch, ze schildert met woorden. Ze is authentiek, een kind van deze tijd en ze doet wat een goede cabaretier moet doen. Ze raakt, ze verontrust, ze ontroert, ze levert stof tot nadenken en houdt ons een spiegel voor. Lotte Velvet verdient volle zalen.”

Kleinkunstenaar en forensisch psycholoog Lotte Velvet (1984) woont in Rotterdam en is een creatieve duizendpoot. Ze treedt op als sneldichter, schrijft theaterteksten en actuele liedjes voor het programma Andermans Veren, speelt in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen én heeft de kleinkunst onder de knie.

In 2020 won ze overtuigend het concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en nu staat ze in de theaters met haar eerste avondvullende voorstelling ‘Ondergrond’. Hierin verbreekt Lotte haar relatie met de wereld. Met liedjes, spoken word en personages geeft ze een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden.

Zaterdag 18 maart 2023, 20:30 uur in Cultureel Café Bacchus.

Kaartverkoop via de KCA Ticketshop.

Lees vorig bericht

Lezing Theo Rekelhof bij Kunstcafé

Lees volgend bericht

Officiële mededelingen 16 maart 2023


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *