Bruggenfestival ‘supergeslaagd’

Het derde Bruggenfestival zaterdag was weer een prachtige happening in Oost. Op het Poldermeesterplein was van alles te beleven, voor jong en oud. De zon brak door en het werd lekker druk, de hele middag door. “Supergeslaagd,” kijkt jongerenwerken Samuel Reiziger tevreden terug. Volgens hem is het nagenoeg zeker dat er volgend jaar opnieuw een festival komt, al is er nog geen datum vastgesteld.

Het Bruggenfestival, vooral door de jongeren in Oost bedacht en opgezet, verliep op rolletjes. Op de start na, want de generator die het opblaasmateriaal moest volblazen, werkte aanvankelijk niet. Toen dat euvel verholpen was, kon het feest losbarsten met de openingsact van percussiegroep Eternity. Wethouder Gertjan van der Hoeven overhandigde even later alsvast officieel de sleutel van jeugdhonk De Keet aan de Aalsmeerderweg aan de jongeren.

Jongeren en ook ouderen uit Oost lieten zich die middag muzikaal horen. De 'professionele' hoogtepunten waren van de Nederlandstalige zanger Hank Adams, rockband The Anchor Creek, rapgroep Fata, partyband Jamento, hiphopgroep Dans Crew Buentingboys en 'onze eigen' Sasja Brouwers met zangers en zangeressen die les hebben van haar. Verder was er in het winkelcentrum veel te doen, te zien en te proeven.

Foto's: de groepen Eternity (voorpagina) en Fata (boven); ook de jeugd kon zijn lol op. Een  uitgebreide impressie van fotograaf Jaap Maars, ook in de gallery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel