Bruggenfestival moet zaterdag Oost op stelten zetten

In de rest van Aalsmeer zijn ze inmiddels uitgefeest. De grote septemberevenementen, zoals vuurwerk, verlichtebotenshow, feestweek, corso en kunstroute, zijn voorbij. Vooral onder jongeren klinken geluiden dat ze het een tijdje zonder grote feesten zullen moeten zien te redden. Maar… in Oost bruist het. Daar barst zaterdag het Bruggenfestival los.

Het is het eerste groots opgezette feest voor Aalsmeer-Oost – voor het oude oostelijke gebied en Nieuw-Oosteinde samen. Het Bruggenfestival speelt zich af op vier locaties. Er is van alles: muziek, sport, spel, presentaties, demonstraties, marktkramen enzovoort.

Officiële opening 14 uur
Centrale locatie 's middags is het Poldermeesterplein. Nevenlocaties zijn het Rozenplein, brede school De Mikado en Buurthuis 't Middelpunt. 's Avonds, na negen uur, is evenementencentrum The Beach de feestlocatie. Daar wordt het evenement afgesloten met een hapje en een drankje.

De officiële opening, door burgemeester Jobke Vonk en wethouder Rik Rolleman, is om 14.00 uur bij het winkelcentrum. Iedereen uit Oost is overal van harte welkom. En alles is gratis toegankelijk.

Verbinding en begrip
Het Bruggenfestival is ontsproten aan het brein van jongeren in Oost. Ben Beka, initiatiefnemer van het eerste uur, is hun voornaamste spreekbuis. Op het wijkoverleg legde Beka eind mei uit wat de jongeren met zo'n festival willen. Het moet beide delen van Oost meer verbinden en begrip kweken tussen jong en oud in de hele wijk.

Anders gezegd, jongeren vonden het tijd om een brug te slaan tussen de tienduizend wijkbewoners. Omdat er een hele serie bruggen ligt tussen de oude en nieuwe buurten, waren ze er met de naam snel uit: 'Bruggenfestival'. Ondertitel: 'Slaat Bruggen – Bouwt Toekomst'.

Startgeld gemeente
De gemeente stak er € 2500 startgeld in en het organiseren kon beginnen. Dat gebeurde onder leiding van jongerenwerker Samuel Reiziger. De datum werd geprikt, de contacten gelegd en de activiteiten opgezet.

Zaterdag is het zover. Het programma puilt uit van de activiteiten voor jong en oud, van tien uur 's morgens tot één uur 's nachts. Het moet volgens de festivalorganisatie voor heel Oost een superfeestelijke dag worden, die vlekkeloos verloopt.

Greep uit programma
Hieronder een vrij willekeurige greep uit het programma. In en bij De Mikado zijn de vroegste activiteiten. Er zijn vanaf 100 uur proeflessen en workshops van muziekvereniging Sursum Corda en Judo- en Sportschool Ron van Raaphorst. Om 14.30 uur laat SV Omnia 2000 zich er zien met een streetdanceshow. Er is een stormbaan, er rijden oldtimers uit de 'stal' van Aalsmeer Roest Niet, er vindt een stilettorun plaats en er is een speurtocht.

In de loop van de ochtend rijdt de Red Ball Express door Oost. Dat is een colonne van circa vijftig militaire voertuigen, die worden voorafgegaan door het Erepeloton Binnenlandse Strijdkrachten. Om 12 uur arriveert de stoet bij het oorlogsmonument Hell's Fury, genoemd naar de neergestorte Amerikaanse bommenwerper. Daar leggen de burgemeester en de Amerikaanse consul-generaal om half één een krans.

Veel muziekoptredens
Op het Rozenplein, tussen Karperstraat en Koningstraat, vindt tussen 14 en 17 uur een pannatoernooi plaats. Elk team telt twee personen; inschrijven op het plein. In 't Middelpunt organiseert de Kidzzzclub Aalsmeer Oost een kindermiddag (13-15 uur) voor groep 3 tot en met 6.

Voor het Poldermeesterplein is een veelzijdig programma samengesteld. Na de officiële opening zijn er onder meer een kickboksdemonstratie, een streetdancedemonstratie van Omnia (15.30 uur), een open podium, gepresenteerd door zangeres Sasja Brouwers, die vervolgens ook zelf optreedt (16.30 uur), optredens van Sursum Corda, een bigband, dj Leon V en, tot besluit van 20 tot 21 uur, Ten Beers After. Bij het winkelcentrum zijn verder festivalkramen, buurttafels, een springkussen en andere randactiviteiten te vinden.

Bruggenfeest sluitstuk
De slotact is in The Beach, waar om 21 uur het Bruggenfeest begint. Het is bedoeld voor een ieder die in Oost woont. De afsluiting is 's nachts om 1 uur. Als het Bruggenfestival een succes wordt, komt er volgend jaar een vervolg, zo hebben de organisatoren al laten doorschemeren.

Sinds kort is er een speciale website in de lucht voor het Bruggenfestival. Daar is het laatste nieuws te vinden alsook het uitgebreide programma op de diverse locaties
● Blijf ook op de hoogte van het festival via Facebook en Twitter


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin