Bomvolle Bloemhof genoot van Jostiband

Het concert van het Jostiband orkest afgelopen zaterdag in De Bloemhof was een hoogtepunt voor zowel deelnemers als publiek. Zo'n 900 mensen genoten van het optreden in combinatie met Da Capo's popkoor. De opbrengst komt ten goede aan de stichting 'Moeder-Verwendag' en het jubileumjaar van het orkest. Het optreden was een initiatief van de Rotary Aalsmeer, Mijdrecht, Uithoorn.


Het jaar 2016 is voor het Jostiband Orkest een jubileumjaar. Vijftig jaar geleden startte een groepje bewoners van de Johannes Stichting (vandaar de naam Jostiband) met een beetje muziek maken met mensen met een verstandelijke beperking. Dit initiatief leidde tot het ontstaan van het Jostiband Orkest met zo'n 200 musici, allen met een verstandelijke beperking.


Zaterdagavond gaf het Jostibandorkest zijn eerste concert in het jubileumjaar. 
Onder bezielende leiding van Lyan Verburg groeide de avond uit tot een waar spektakel van muziek en zang. De vrolijkheid en het plezier van de musici straalden vanaf het podium de zaal in.
 
Viering

De opbrengst van de avond is bestemd voor een bijdrage aan de viering van het 50-jarig jubileum van de Jostiband en voor de Aalsmeerse Moeder Verwendag.

Dit is een dag die de Rotaryclub organiseert om moeders, die het hele jaar de zorg hebben voor een kind met een beperking een dag te verwennen, maar vooral om ze met elkaar in contact te brengen.
 
Foto's Arjen Vos (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin