Bloemenveilingen in Film van de Maand

Aanvoer van bloemen bij Veiling Bloemenlust

Door: redactie. Een nieuwe maand, een nieuwe historische film. Vanaf 1 november laat de stichting Oud Aalsmeer op haar website beelden zien van Veiling Bloemenlust, thans bekend als The Beach, en van de Centrale Aalsmeerse Veiling (CAV).

De eerste film gaat over de periode rondom de jaren ’30. Getoond wordt de aanvoer van de kwekers naar de veiling, de activiteiten in de opstelvakken en hoe de bloemen voor de klok worden gebracht om daar geveild te worden. Vervolgens zien we het verwerken in de box en tenslotte zien we dat de ingepakte bloemen op transport gaan naar de klanten in binnen- en buitenland.

Kopers op de klok

Maanen en Mantel
De tweede film is gemaakt door Daan Offerman en geeft een inkijk in het exportbedrijf van Van Maanen & Mantel in de jaren ’60 en ’70 in dezelfde Veiling Bloemenlust. Daarnaast zien we ook beelden van de potplantenafdeling op de CAV in dezelfde periode. We krijgen een duidelijk beeld van hoe men werkte bij van Maanen & Mantel zowel in de box als op de klok. Uiteraard zijn veel bekende Aalsmeerders te zien die werkzaam waren in de bloemenbranche in die tijd.

De film is door Ton Offerman van commentaar voorzien en van tekstbalken met namen van de mensen die je op de film ziet. Het commentaar is ingesproken door Henk de Gooijer. Ton Offerman is ook de schenker van deze film aan Oud Aalsmeer. De film is door Dick P. van der Zwaard opnieuw gemonteerd. Totale duur van deze samengestelde film is een klein half uur.

De film wordt in november ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 11 november is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 12 november, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden voorafgegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 5 november. Dit interview is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin