Bloemen als bakens van hoop in FAM

Sculptuur van Bart Ensing

Hoop in onzekere tijden. Dat is het thema van de nieuwe tentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Zeven kunstenaars bieden een hoopvol perspectief met kunst waarin bloemen en de natuur het uitgangspunt zijn.

Stillevens in opvallende kleurcombinaties, bloemen die uit de lijst breken, metersgrote fotografische mandala’s, een installatie van donker naar licht en een wandtapijt met honderden gebreide bloemen. Het is een greep uit de kunstwerken die te bewonderen zijn in de nieuwe expositie van het Flower Art Museum, sinds 28 januari geopend. In een wereld vol problemen is het soms lastig om hoopvol te zijn over de toekomst. De tentoonstelling nodigt bezoekers uit de mooie kanten te blijven zien, met de bloem als symbool van hoop. Bloemen vertegenwoordigen immers de cyclus van het leven; ze groeien, bloeien en vergaan, maar komen altijd weer op.

De tentoonstelling HOOP werd 27 januari geopend door Ben van der Sluis, eigenaar van de culturele Zocherlounge in Bloemendaal. Hij noemde kunst een van de belangrijkste sociale verbinders in de maatschappij. “Naar kunst ga je samen, je ontmoet andere mensen, deelt ervaringen en na het zien of horen wissel je herinneringen, ideeën en emoties met elkaar uit. Kunst geeft hoop en de kunstenaars voeden deze hoop ondanks alle bedreigingen.”

Kunstwerk van Ena Rutten

Het werk van de zeven kunstenaars, Merel van Beek, Bart Ensing, Jacob Kaptein, Gea Korpel-Beskers, Ena Rutten, Francisca Snel en Hilde Trip, is te zien tot en met 12 mei.

Kleine zaal en gallery
Naast de hoofdtentoonstelling is de komende maanden in de kleine zaal van het museum een kunstproject te volgen. Beeldend kunstenaar San Sia Karina Tan werkt hier aan de voltooiing van haar project De Lotus. Een markante wilg die tegenover het museum stond en moest worden gekapt, krijgt onder haar handen een tweede leven als kunstwerk in de vorm van een lotusbloem. Ook het werk in de Flower Art Gallery is vernieuwd. Hier exposeren nu de kunstenaars Hermien Buytendijk, Tarja Laine, Louis La Rooy en Peter Meijer.

Het Flower Art Museum is gevestigd aan de Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer en open van donderdag t/m zondag, 13-17 uur. Groepsrondleidingen zijn ook op afspraak mogelijk. Het museum organiseert regelmatig concerten, workshops en andere activiteiten. Meer informatie: flowerartmuseum.nl.

(partnerbijdrage FAM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin