Blazerstrio Dividivi3 in FAM

In februari, maart en april staan er weer verschillende veelbelovende concerten op het programma in het Flower Art Museum. Klassieke muziek tussen de kunst: een feest om mee te maken.

Vrijdag 9 februari komt Dividivi3 naar Aalsmeer, een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten  Rieneke Brink (fluit),  Paloma de Beer (hobo) en Jasper Grijpink (klarinet) van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

Beethoven en Sweelinck
Muzikale genieën van alle tijden is hun nieuwste thema. Wie inspireerden hen? Wie hebben zij geïnspireerd? Wij denken onmiddellijk aan Bach als we spreken van een muzikaal genie, muziek van zijn hand zal zeker klinken. Bach zag zichzelf als indirecte leerling van de Nederlandse componist Sweelinck en heeft veel van zijn partituren uitgebreid bestudeerd. Arrangeur Bram Faber heeft zich ook door Sweelinck laten inspireren en heeft speciaal voor Dividivi3 de Sweelinck Medley gemaakt. Een geniale voorloper van de boogie woogie klinkt in pianosonate 32 van Beethoven. De ‘jazzy’ variatie uit deze sonate is gearrangeerd door Hugo Bouma en wordt aangevuld door zijn eigen, op dit stuk geïnspireerde, variatie. Beethoven had de Italiaanse componist Clementi als groot voorbeeld. Zelfs popartiesten hebben zich door Clementi laten beïnvloeden. Schnittke, een componist die zocht naar een nieuwe stijl van componeren, laat in de Suite im alten Stil juist zijn fascinatie voor barokmuziek naar voren komen.

Voor in de agenda: vrijdag 8 maart is het de beurt aan pianist Erwin Rommert Weerstra en sopraan Alessandra Marangon. Vrijdag 12 april ontvangt het museum het Rosella Duo, een combinatie van viool en piano.

Meer informatie vindt u op de website van Stichting KCA. Hier zijn ook de kaarten voor deze concerten te bestellen. FAM-vrienden krijgen korting op de reguliere ticketprijs.
(partnerbijdrage KCA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin