Bezoek Anne Frank Huis OBS Kudelstaart

Vorige week brachten de kinderen van groep 8 van de OBS Kudelstaart een bezoek aan het Anne Frank Museum in Amsterdam. Het museumbezoek was in de klas goed voorbereid. Bij de introductieles in het Anne Frank Huis toonden de kinderen zich betrokken en wisten op veel gestelde vragen het antwoord te geven. De voorlichtster was er enthousiast over en de school kreeg hiervoor een compliment. Volgens haar gebeurde het niet zo heel vaak dat de kinderen al zo goed voorbereid waren. Daar werd bij verteld dat slechts 15% van de bezoekers uit Nederland kwam en vooral volwassenen. De OBS vindt het belangrijk dat leerlingen minimaal een keer in hun leven dit historische museum bezocht hebben en ze hopen dat deze excursie de rest van hun leven bij hen zal blijven.

Met de stadsbus gingen de leerlingen al vroeg richting Amsterdam, vergezeld van de leerkracht en een aantal ouders. Het Anne Frank Huis maakte grote indruk op iedereen. “Het was allemaal erg oud en alles was van hout,” vertelt de 11-jarige Daan van Koldenhoven. “Het was er erg krakerig.” Vooral de oude boekenkast en het dagboek maakten indruk op de kinderen. Het viel ze ook op dat er geen meubels in het Achterhuis stonden.  Er werd uitgelegd dat deze door de Duitsers zijn weggehaald en op verzoek van vader Otto Frank moest het huis leeg blijven, omdat de familie er toch nooit meer zou terugkomen. Een bijzonder statement.

Amber Oussoren vertelt dat ze hier al een jaar of vijf eerder is geweest, maar zich er niet meer zoveel van kan herinneren. “Ik ben blij dat ik het nu weer heb mogen zien en ik ga zeker het boek lezen. Wel een beetje jammer dat we er geen foto’s mochten maken,” vertelt ze. Alle leerlingen gingen terug naar Kudelstaart met een mooie ansichtkaart van Anne Frank en een folder van het museum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin