De kunst van de Jeugdzorg

Vanaf dit weekend is er weer een bijzondere expositie te zien in het Oude Raadhuis van KCA: Helden in de Jeugdzorg. Na alle negatieve berichtgeving is het tijd om het complete verhaal te vertellen en dat door middel van kunst. Een positief en indrukwekkend verhaal. Een hart onder de riem van al die mooie vakmensen die het verschil maken.

Kunstenaar en verpleegkundige Jennifer Bergkamp verzamelde vele verhalen van kinderen en jongeren die om welke redenen dan ook Jeugdzorg nodig hebben. Op haar unieke wijze maakte ze er weer portretten in pastel van en schreef er herkenbare verhalen bij. Fotograaf Erik de Rijk zette de helden in de jeugdzorg op de gevoelige plaat. Met hun verhalen geven zij een inkijkje in wat hen drijft. Dat levert opnieuw kunst op met een grote K, beeldende kunst over de Kunst van de Jeugdzorg.

Het duo Jennifer Bergkamp en Erik de Rijk kent u vast nog van de enorm succesvolle tentoonstelling Helden in de Zorg begin 2022 in het Oude Raadhuis. Tot in Amerika kreeg deze tentoonstelling belangstelling en maakte ze veel los onder verpleegkundigen. Het was dan ook niet zomaar een kunstexpositie, maar een ode aan al die prachtige zorgmedewerkers die ons onvermoeibaar door de coronacrisis hadden gesleept. Nu richten Jennifer en Erik het vizier op de Jeugdzorg. Een sector waar nog heel veel moet worden verbeterd. Maar ook een sector waar professionals en mantelzorgers hun stinkende best doen om kinderen en jongeren die zorg en aandacht te geven die ze nodig hebben om veilig op te kunnen groeien. Want ook dat is … kunst!

Helden in de Jeugdzorg is te zien in het Oude Raadhuis van KCA, Dorpsstraat 9 in Aalsmeer van 14 oktober tot en met 27 november 2022, iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De feestelijke opening door wethouder Jeugdzorg Bart Kabout is op zaterdag 22 oktober 2022 om 15 uur. Iedereen is van harte welkom.

(Partnerbijdrage KCA)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin