Ambachtroute: feestje voor alle zintuigen

Fietsend of lopend ondernamen vele dagjesmensen Tweede Pinksterdag gedeeltelijk of geheel de Ambachtroute in Kudelstaart en omgeving. Twaalf locaties waren er waar een kijkje kon worden genomen in de spreekwoordelijke keuken van hobby, vakmanschap of horeca. Op veel plekken dienden zich zelfs nog extra ingrediënten aan die niet in het programma stonden aangekondigd. Verrassingen die bij de bezoekers zeer in de smaak vielen.

Het groepje fietsers dat langs de Achterweg bij Hortensiakwekerij Schockman afstapte, maar na enig overleg toch doorfietste omdat ze pas al bij 'Kom In de Kas' waren geweest, miste daardoor de wijnproeverij van Hoeve Helena. Dit aan de Hoofdweg gevestigde 'Maison' was als bonus toegevoegd. Als klap op de vuurpijl kon er ook nog honing van hetzelfde gepassioneerde echtpaar worden geproefd. Zo waren er meerdere surprises die zomaar in de schoot werden geworpen en de Ambachtroute nog leuker maakten dan die al was. Een smid bij pottenbakkerij 'Patch of Heaven', een beeldenmaakster bij Theetuin (H)eerlijk en een fotografe bij Uzepia. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Voor het hele gezin
Anders dan bij het Open Tuinenweekend werd deze tocht ook door mensen jonger dan 60 jaar bezocht. Opvallend waren de ouders met kinderen die werden gesignaleerd. Na een aantal jaren ontpopt zich de verzameling deelnemers zich kennelijk tot een uitje voor het hele gezin. En dat is gezien de veelzijdigheid, de gastvrijheid van de ambachtslieden en de vraag wat je anders moet doen op een Tweede Pinksterdag helemaal te begrijpen.

Wie het gemist heeft: de laatste zondag van september volgt de herkansing.

Foto's: (vanaf boven) Weefatelier 'Achter het Schapenhek van Ginie Doeswijk, fietsers op de Achterweg, jeugdige gidsen in het atelier van Ada Gons-Goosen. Foto's en tekst Arjen Vos. Zie ook de gallery onder de advertentie van het Flower Festival

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin