Ambachten overspoeld met recordaantal bezoekers

Zelden was de Amb8route zo druk bezocht als deze Tweede Pinksterdag. Het initiatief van een negental ambachtelijke ondernemers om de deuren van hun werkplaatsen open te zetten, werd gisteren door velen dankbaar aangegrepen. Al halverwege de dag moesten de routekaarten bij café Op de Hoek en brasserie Oevers enkele keren worden aangevuld omdat ze op waren. 
 
Pottenbakster Laura Brambach van Patch of Heaven hield een lijstje bij waarop geturfd werd hoeveel mensen er over haar drempel stapten. Na een paar uurtjes en meer dan 150 streepjes, hield ze het niet meer bij: “Het zijn er zoveel…”
 
Holland op zijn mooist
Het mooie weer speelde de deelnemende creatievelingen natuurlijk zeer in de kaart. En een Tweede Pinksterdag is een uitgelezen moment om de fiets te pakken en er op uit te gaan. Zo werd het een soort ‘Ontdek je plekje’. Met name de route door Bilderdam langs het atelier van Ada Gons richting Theetuin (H)eerlijk was een ware ontdekkingsreis. Holland op zijn mooist op een steenworp afstand van Aalsmeer en Kudelstaart. Een optocht van bootjes over de Drecht aan de ene en een file van fietsers over het Jaagpad aan de andere kant. Er viel ook buiten de ateliers genoeg te zien en te beleven rondom deze oudste polder van Nederland.
 
Parel
“Waar vind je dat nog dat je heerlijk door de weilanden tussen de schapen en het hoge gras door kan lopen?” vroeg een bezoeker zich hardop af bij de wandeling naar de beeldentuin van Femke Kempkes. Het idyllische kunstenaarsoord was een parel op de route. Er waren zelfs mensen uit fietsprovincie Drenthe gespot die speciaal op het evenement waren afgekomen. 
 
Gastkunstenaars
De deelnemers pakten flink uit. Niet alleen met eigen inbreng maar sommige ook met gastkunstenaars. Zeepmaakster Leontien Zethof bijvoorbeeld had Cathy van der Meulen gevraagd op haar erf wat te schilderen. Onderwerp van haar schilderkust was buurvrouw Alie Peters, woonachtig in een boerderij waar de tijd stil heeft gestaan. En in de theetuin aan het Jaagpad demonstreerden twee dames hun weefkunsten. Zo gaf elk van de Ambachtslieden een eigen draai aan deze bijzondere open dag.
 
Streepjes
Het tijdsbestek tussen tien en vier uur bleek eigenlijk nog tekort om alle deelnemers met een bezoek te vereren. Op elke locatie viel makkelijk een half uur tijd door te brengen. Hoewel er een record aantal bezoekers langs kwam, is het exacte aantal deelnemers moeilijk te bepalen. Ondanks de streepjes in het schrijfblokje van Laura Brambach. In het najaar is er opnieuw een open dag. Maar de deelnemers zijn uiteraard ook tijdens hun eigen openingstijden te bezoeken.
 
Tekst en foto’s Arjen Vos
 
Foto's: (vanaf boven) Femke Kempkes laat kinderen ervaren wat het is om te beeldhouwen, Corianne Wils in haar Theetuin en Laura Brambach met haar notitieblok waarmee de bezoekersantallen werden bijgehouden. Zie ook de gallery onder de advertentie van BudgetBroodjes.
 
(advertentie)
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel