Amazing Amateurs verspreid door dorp

Kunstbeschouwing in het Oude Raadhuis

Door: redactie. Bij de editie van Amazing Amateurs tonen dit jaar 35 amateurkunstenaars hun werk. Om alle werken te zien moet de bezoeker wel in actie komen, ze hangen of staan in totaal dertien etalages, in de ruimte bij het Cultuurpunt én in het Oude Raadhuis. Vrijdag werd het startsein gegeven voor de expositie die de hele maand juni te bekijken valt.

Vrolijkheid bij de politici

De expositie werd officieel geopend door het viertal lokale politici Thirsa van der Meer (CDA), Marjan Vleghaar en Sissi Meiwaard (VVD) en Sybrand de Vries (D66). Zij waren het met elkaar eens dat kunst en cultuur heel waardevol zijn in de Aalsmeerse samenleving en dat amateurkunst daar een belangrijke rol in speelt. Zij spraken hun waardering uit voor KCA, Cultuurpunt Aalsmeer en alle deelnemende winkels om op deze mooie laagdrempelige manier beeldende kunst onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en daarmee amateurkunstenaars een uniek platform te bieden voor hun bijzondere hobby.

Slimme aandachttrekker
Coördinator Amateurkunst van het Cultuurpunt André Vulperhorst presenteerde het zogenaamde ‘makelaarsbord’. Het speciaal voor deze gelegenheid vervaardigde uitklapbare reclamebord dat met zuignappen aan de winkelruit van deelnemende etalages kan worden bevestigd. Een slimme aandachttrekker voor de variatie aan kunstwerken. Een vakjury gaat alle inzendingen beoordelen op artistieke kwaliteit. Daarnaast wordt het publiek gevraagd om een stem uit te brengen op het favoriete kunstwerk.

André Vulperhorst toont het makelaarsbord

Hoog niveau
Vanaf de opening werden de aanwezigen gestimuleerd erop uit te trekken en alle dertien etalages met kunstvormen te bezoeken. Deze tocht eindigde in het Oude Raadhuis waar niet alleen een borrel klaarstond maar ook het staartje (staart!) van de expositie te bewonderen viel. Daar liet exposant Jennifer Bergkamp, bekend van de tekeningen van ‘Zorghelden’, weten de inzendingen van bijzonder hoog niveau te vinden. Ze voegde er aan toe dat ze in weinig gemeenten zoveel draagvlak ziet voor beeldende amateurkunstenaars als in Aalsmeer.

Op de website van KCA is de lijst met deelnemende amateurs terug te vinden, alsmede de locaties en openingstijden. Daar is ook het stemformulier te downloaden voor de Publieksprijs 2022. Er kan gestemd worden tot en met 30 juni 2022. Op zaterdag 2 juli wordt de expositie Amazing Amateurs in de Etalage feestelijk afgesloten met de uitreiking van de vakjuryprijs en de publieksprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin