Amazing Amateurs uit de etalage

Winnares van de publieksprijs Emmy van Oostveen met haar man en de 'Twee Oude Potten'

Door: Arjen Vos. Met een feestelijke prijsuitreiking in het Oude Raadhuis kwam gistermiddag een einde aan de kunstmanifestatie ‘Amazing Amateurs in de Etalage’. Een maand lang waren tientallen kunstwerken verspreid over dorp te bewonderen geweest. Het evenement werd voor de zesde keer georganiseerd.

Hoewel het een haast onmogelijke taak is voor een jury om te bepalen welke van de ingezonden stukken de mooiste waren, appels en peren laten zich volgens het spreekwoord immers lastig vergelijken, werd er toch een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. Daarnaast mocht ook het publiek een stem uitbrengen. De jury had specifiek gekeken naar de aspecten creativiteit, originaliteit en vakmanschap.

Aquarel ‘Pioenrozen’ van Agnes van der Wal scoorde op die punten het hoogste van allemaal. ‘Zeer goed kleurgebruik in zowel de pioenrozen als de achtergrond’, zo luidde het oordeel van de jury.

Tweede werd Wim Lodder met zijn gegraveerde glaswerk. Om de kunst in zijn verzameling objecten te bekijken, was haast een vergrootglas nodig. De jury was onder de indruk van de details, de prachtige strakke lijnen en mooi gecentreerde patronen.

Derde werd Ria Scheewe met een foto van het bloesempark in Amstelveen. Een foto met een opkomende zon en zonder mensen waaruit bleek dat ze er bijzonder vroeg voor uit de veren had gemoeten. De balans in kleuren en diepte in combinatie met het kijkpunt bewezen volgens de jury een stukje vakmanschap.

De publieksprijs ging naar Emmy van Oostveen. Zij had met haar schilderij ‘Twee Oude Potten’ maar liefst 22 procent van de stemmen gekregen. Voor haar was de gouden kwast een mooi aandenken aan de wedstrijd.

De prijzen werden uitgereikt door kersverse wethouder Willem Kikkert. Op de bijeenkomst werd André Vulperhorst bedankt voor zijn werk als coördinator Amateurkunst. Hij neemt afscheid van Cultuurpunt Aalsmeer.

Foto’s Arjen Vos 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin