Amazing Amateurs op digitale weg

Wilhelmina voor het oude Raadhuis, werk van de hand van Elsbeth Gorter

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Ook Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) wilde daar op gepaste wijze aandacht aan schenken, als thema van de tentoonstelling Amazing Amateurs. Met alle beperkingen die de Coronacrisis met zich meebrengt, is ook het Oude Raadhuis gesloten.

De creatieven van de werkgroep Beeldende Kunst van het KCA lieten zich niet kisten en hebben toch een alternatief gevonden. De inzendingen van de deelnemende amateur-kunstenaars zijn beeld voor beeld in een filmpje gezet. Onder de titel ‘Vrijheid, in de breedste zin van het woord en beeld’ kunnen kunstliefhebbers toch genieten van de editie 2020. Gedurende iets langer dan zeven minuten wordt de kijker meegenomen langs de werken van de Aalsmeerse exposanten. De muziek en zang zijn van Aalsmeerse muzikanten.

Digitale vernissage
Zondagmiddag vond de digitale vernissage plaats. Via het platform Zoom werd om 13:00 uur de opening van Amazing Amateurs 2020 verricht. Dan bent u vanaf nu van harte welkom om de expositie zelf te bekijken. Om u van dienst te zijn hoeft u slechts deze link te openen. Vergeet niet uw geluid aan te zetten, want ook de muziek is meer dan de moeite waard.

Tekst: Mariëlle Wegman, afbeelding: KCA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel