Abstracte en bouwkunst op Radio Aalsmeer

Vanavond wordt het weer een muzikale avond op Radio Aalsmeer met ‘Door de Mangel’ en ‘De Top 10 van …’.

Tussen 19.00 uur en 20.00 uur wordt kunstenares van abstracte kunst Engelien van der Weijden geportretteerd. Zus en broer Mylène en Elbert Huijts gaan haar in hun 26e uitzending door de mangel halen. Ze neemt ook een voorwerp mee naar de studio dat een belangrijke rol in haar leven speelt of speelde en waar ze het ongetwijfeld uitgebreid over zal gaan hebben. De kunstenares is gevraagd om naar de studio van Radio Aalsmeer te komen door de gast van vorige week, Margreet Elfrink. Ze wil graag weten waar ze de inspiratie toch steeds weer vandaan haalt voor haar werken, die Elfrink prachtig vindt.

Enthousiast en eigenwijze bezig bij
Vorige week vertelde surffanate Margreet Elfrink over haar leven. Ze noemde zichzelf een bezige bij, enthousiast en eigenwijs. Ze is geboren op een scheepswerf waar ze al haar energie als druk kind kwijt kon. Elfrink ging uitgebreid in op haar verleden met ups en downs. Ook vertelde ze dat ze tot tweemaal toe een depressie heeft gehad. Ze vindt het belangrijk dat er in zulke gevallen meer openheid komt. “Velen denken dat het zelf op te kunnen lossen, maar dat is vaak niet het geval. Zoek hulp,” zei ze. Verder werd ze aan de tand gevoeld over haar surfverleden en over de manier waarop ze haar vriend heeft ontmoet.  

Input luisteraars
“Door de Mangel” wordt iedere maandag op Radio Aalsmeer uitgezonden van 19.00 tot 20.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist. Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via telefoonnummer 325858, mail of Twitter.

De Top 10 van… Tino Gommans
Tussen 20.00 uur en 21.00 uur komen Laurens van Kessel en Rinus van Itterzon weer achter de microfoon met ‘De Top 10 van….’. Vanavond zou het de beurt zijn aan Radio 538-redactrice Esther van Beers, die samen met Edwin Evers mee is geweest naar de Olympische Winterspelen. Maar helaas moest ze afzeggen wegens familieomstandigheden.
Er werd een oproep gedaan via social media voor een nieuwe gast en die was snel gevonden in de persoon van Tino Gommans. Hij is in de regio bekend als eigenaar van Bouwservice Gommans. Het belooft weer een mooie Top 10 te worden.

Vorige week werd de Top 10 gedraaid van Dian Buis. Het werd een gezellig uurtje waarbij veel gekletst, gelachen en zelfs gedanst werd. De eigenaresse van een souvenirwinkel op de veiling mocht haar favoriete muziek laten horen en over haar leven, werk en hobby’s vertellen. Ook organiseert ze kledingparty’s onder de naam Plastic Dreams by Dian. De nummers varieerden van Perfect Day van Lou Reed tot aan Blurred Lines van Robin Thicke. Laurens van Kessel was op vakantie, en Rinus van Itterzon werd bijgestaan door de enthousiaste gastpresentatrice Miranda Gommans, die volgens eigen zeggen altijd wel het programma zou willen presenteren. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel