Aalsmeerse bands in actie voor Saskia

The Hucksters (Foto pr)

Door: redactie. Was het afgelopen zondag De Oude Veiling waar singer-songwriter NynaLynn een optreden gaf ten bate van Saskia Veenswijk, komende zaterdag wordt muziekcentrum N201 het decor voor een muzikale happening. Ook de Aalsmeerse bands The Hucksters, Lifeblood, The Black t’s, Snö en Groos zetten zich met een benefietavond  in om een therapie te bekostigen voor hun zieke muzikale collega Saskia. Ook na zaterdag zijn er nog diverse acties om het streefbedrag van 38.000 euro te halen.

Saskia is al van jongs af aan actief en geliefd in het Aalsmeerse muziekcircuit. Bands en organisatie van de komende bandjesavond gunnen Saskia het leven dat zij zou hebben wanneer deze ziekte haar niet zou belemmeren om ‘mee te doen’ met alles wat voor een ander vanzelfsprekend is. Er is al veel geld opgehaald maar voor het laatste stukje gaan alle bands er vol in op 21 oktober. Dat doen ze geheel belangeloos. “Om iedereen een schitterende avond livemuziek te bezorgen,” aldus de organisatie. De entree is 10 euro en de gehele entreeopbrengst gaat naar de crowdfundingactie. In het café van N201 is tevens een tweedehands kledingmarkt voor het goede doel en als extraatje is er een loterij waarbij liefhebbers een gitaarworkshop kunnen winnen bij muzikant, gitaardocent en bandcoach Bart Vreken. Lootjes daarvoor zijn nu al via Facebook te koop voor 5 euro. De winnaar wordt tijdens het benefietconcert bekend gemaakt.

Programma
Groos trapt de avond om 20:30 uur af. Bij deze band staat gezelligheid voorop met nummers met een hoog meezinggehalte. Losgaan op de dansvloer of juist genieten van kleine luisterliedjes, het kan allemaal volgens Groos.

Daarna is het de beurt aan Snö die een eclectisch repertoire speelt van liedjes ‘die je niet zo vaak op de radio hoort’, en waarin pop, blues, jazz, folk en americana bij elkaar komen. Het repertoire van de jongens van Lifeblood bestaat zowel uit covers van bekende tophits als eigen materiaal; allemaal binnen het rock-genre en altijd vol energie. The Black T’s spelen blues-, rock-en popcovers van de jaren ’60 tot en met ’90. De avond wordt afgesloten door de Hucksters, een band die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Al 30 jaar verzorgen de mannen optredens in café’s, feesttenten en -zalen in heel Nederland met een breed repertoire aan rockcovers.

Meer acties
De crowdfunding heeft tot dusverre bijna 28.000 euro opgebracht. Er is dus nog minimaal 10.000 euro nodig. De Aankomende bandjesavond is niet de laatste actie die op het programma staat. Een dag later is er een muziekbingo in het Dijkhuis in Oude Meer, op 28 oktober een kunstverkoop in De Kwakel en op 29 oktober een concert van smartlappenkoor Denk aan de Buren in het Parochiehuis. Meer details zijn te vinden op genoemde actiepagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin