Aalsmeer genoot volop van 23e Kunstroute

Door: Arjen Vos. Na Vuur en Licht en Pramenrace was er met de Kunstroute opnieuw een weekend om naar uit te kijken. Op twintig locaties kon er kunst bekeken en gekocht worden, en kon men kennis maken met de kunstenaars. Het evenement werd, niet in de laatste plaats vanwege het prachtige weer, goed bezocht en aan de oproep van het organiserende KCA om vooral per fiets de locaties aan te doen werd goed gehoor gegeven.

Waar de Historische Tuin, net als Flower Art Museum deze gelegenheid gratis te bezoeken, het aantal bezoekers nauwkeurig telde, moesten andere locaties gokken hoeveel mensen het over de vloer kreeg. Aan het einde van de zaterdag stond de teller bij ‘de tuin’ op exact 799, Carla Huson schatte op zondag in dat er zo’n 500 mensen door haar onlangs gerenoveerde atelier op het Stokkeland gewandeld zijn. En dan moest het niet aangekondigde concert van Saskia Veenswijk nog beginnen. “We hebben het expres stil gehouden, anders zou het wel eens té druk kunnen worden,” aldus de keramiekkunstenares die haar atelier samen met gastexposant Marga Kurk had ingericht. De zebra’s van Carla vielen bij het publiek zeer in de smaak. Datzelfde gold voor de ecoprinten op zijde en wol van kunstcompaan Kurk die prints liet zien met bladeren van bomen, struiken en bloemen van het Stokkeland.

Saskia Veenswijk (r) en Marjanne van Houwelingen (Foto Carla Huson)

Passend slot
Een hoogtepunt volgens Huson was toen Saskia Veenswijk bijval kreeg van gastmuzikanten. “Eerst schoof Marjanne van Houwelingen aan voor een duet en later kwamen er steeds meer muzikanten bij, waaronder Robbert Tuinhof, Martijn Schok en Greta Holtrop. Dat is een beetje traditie, die afsluiting bij mijn atelier met muziek en lekker eten en altijd spontaan.” Het werd op deze plek een passend slot van een heerlijk weekend al werd Husons’ echtgenoot Peter Smolders die precies een jaar geleden plotseling overleed, node gemist.

Unreal Enemies
Muziek was er op meerdere plaatsen. Bij het atelier van Afke Borgman speelde Leni Paul op de accordeon en zamelde zo aardig wat geld in voor de stichting Nepal Benefiet. Bij jongerencentrum N201 was ook muziek te horen maar dan van een geheel ander genre. Hier schalde het versterkte geluid van alternatieve rockband Unreal Enemies (foto) over de busbaan in aanleg. Binnen was het werk van jonge kunstenaars te zien. Ook zij trokken veel bekijks met hun veelal experimentele kunstwerken.

Foto’s Jaap Maars en Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens Makelaars

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin