Shit

Pennenstreek 293. Er ging wel erg veel mis. In deze julidagen werd het zelfs te heet om de Poel op te gaan. Gerrit Hiemstra twitterde: ‘De 40+ temperaturen van vandaag zijn bizar.’ ‘De klimaatverandering is voor 100% veroorzaakt door ons, u en ik. Iedereen die deze klimaatverandering nu nog ontkent, begrijpt het niet of wil bewust verwarring zaaien.’ Een paar weken geleden debiteerde Thierry Baudet bij Pauwin twee minuten achttien onwaarheden over het klimaat, signaleerde De Correspondent op internet (zie onderstaande link).

In die hete dagen was er een brandstofstoring op Schiphol. Robbert-Jan van Duijn twitterde: ‘Vervelend voor al die mensen die vertraging hebben, maar op zo’n mooie zomeravond is het hier in Aalsmeer wel heerlijk genieten met een vliegtuigvrije avond!’ (‘Mooie’? Het was te heet om buiten te zitten!) Driehonderd vluchten werden geannuleerd en 1300 luchtreizigers moesten op veldbedden slapen. ‘Shit happens,’ zeggen ze op Schiphol

Een onsterfelijke Nederlander bleek te zijn overleden. Als eerbetoon aan Rutger Hauer zond BNNVARA De Heineken Ontvoering uit. De speelfilm was ruim een half uur gaande, toen de stroom uitviel. In onze hele straat, in de hele wijk. Stroomstoring. Op de heetste avond uit de geschiedenis geen airco, geen ventilator. Misschien wel de hele bloedhete nacht niet! Gelukkig had Liander de storing na een uur verholpen. ‘Erstens kommt es anders, und zweitens als man denkt,’ schreef Wilhelm Busch.

Toen zetten we ons schrap voor de beslissende Alpenetappe van de Tour de France, met de finish bergop, Montée de Tignes 2.089 m. Die kwam niet. Een enorme hagelbui(!) had het parcours in Val d’Isère versperd. ‘C’est la vie,’ zeggen ze in Frankrijk.

Vanwege aardverschuivingen werd de laatste bergetappe met de helft ingekort, tot de beklimming van de Val Thorens 2.365 m. Toen we die wilden bekijken, gaf de kabel-tv ‘geen of zwak signaal’. ‘Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt,’ zong John Lennon.

Links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin