Pierre’s Pennenstreken

PENNENSTREEK 265

Op deze plaats zet Pierre Tuning zijn Pennenstreken voort waar hij 265 streken geleden bij het Witte Weekblad mee begon. Naast een regelmatige column levert Pierre voortaan op deze plaats wekelijks zijn streken in een korte, bondige en vooral snedige beschouwing over zaken uit de Aalsmeerse samenleving. 

NIEUW BELEID

De verkoopster van de daklozenkrant is door Albert Heijn buiten de deur gezet. Helemaal in de sfeer van Kerstmis, want dan is het nat en koud buiten – en  voelt het in de supermarkt des te behaaglijker. Helemaal ‘Het Meisje met de Zwavelstokjes’, moet Appie gedacht hebben. De winkelchef – die tegenwoordig ‘manager’ genoemd wordt – werd door verontwaardigde klanten ter verantwoording geroepen. Hij verklaarde dat het hier gaat om ‘nieuw beleid’. Je kunt dus wel zeggen dat er een frisse wind waait bij Albert Heijn. Buiten nog meer dan binnen.

Ook het Witte Weekblad ontkomt niet aan ‘nieuw beleid’. Op de redactie heeft een herverdeling van taken plaatsgevonden. Na ruim twintig jaar wordt Dorothee Klopper ‘van Aalsmeer afgehaald’. Haar  nieuwe taak wordt redactie Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Dorothee was de redacteur die mij vroeg een wekelijkse column te verzorgen. Nu zij wegvalt, bindt niets mij meer aan het Witte Weekblad. Deze Pennenstreek 265 is de laatste voor deze krant – en de eerste die in de internetkrant AalsmeerVandaag verschijnt. Daar is hij vanaf nu wekelijks te vinden. Het jaar 2019 wordt het jaar van ‘nieuw beleid’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin