Pierre’s Pennestreken: ‘Oppassen’

(Pennenstreek 320) ‘Als je de hemel in wordt geprezen, moet je oppassen dat de benen niet onder je kont vandaan worden geschopt,’ zei iemand*) tegen me, toen ik het vernieuwde stadspaleis had bezocht … en voor het eerst weer even in de raadzaal was geweest.

Nou, als je die hebt gezien, zou je er zó weer zin in krijgen – en kan je je voorstellen dat wie er eenmaal op zo’n prachtige zetel zit, er niet meer af te krijgen is. Zoals René Martijn, de ‘nestor’ van de Raad, die ruzie met de rest van Ach Aalsmeer kreeg – waarover, wil niemand aan de 2.393 kiezers op die partij, uitleggen – en die nu helemaal apart zit.

En ik ging dromen over de oprichting van een nieuwe partij, OPA genaamd: Ouderen (nee, misschien beter Onafhankelijke) Partij Aalsmeer, die alles goed zou moeten maken wat er fout is gegaan.

En natuurlijk zou ik lijstaanvoerder worden. Want ben ik niet inmiddels heilig verklaard, als winnaar van de Han Carpay Trofee en het uiterst flatteuze portret door Mandy van der Zwaard in het Witte Weekblad? Er zijn al Aalsmeerders die mij aan hun kinderen ‘ten voorbeeld stellen’!

Bij de volgende raadsverkiezingen ben ik slechts 79 jaar – en mannen hebben dan nog een gemiddelde levensverwachting van negen jaar. Dat is meer dan twee raadsperiodes – en je zit onder de pannen; je wordt goed in de gaten gehouden en er is zorg op afroep. Je krijgt je natje en je droogje; na elf uur ’s avonds zijn er zelfs kroketten!

Zoiets wil elke bejaarde wel. Tegen die tijd, als de vergrijzing een echte ramp is geworden…

Maar deze oude-van-dagen weet dat er dingen zijn, die je aan een jongere generatie moet overlaten – ook al wordt het er niet beter op.

Je kunt wel af en toe een steen in de vijver gooien, in de hoop dat er een rimpeling ontstaat. Of je trekt aan een dood paard.

Als je maar bezig bent.

(*Naam en adres bij de redactie bekend)

Tekst Pierre Tuning

Foto: publiek luistert naar de toespraak van de burgemeester tijdens de (her)opening van het gerenoveerde gemeentehuis afgelopen zaterdag. Foto Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel