Feestelijke start nieuwe website

Bites of Music zorgde voor muziek op de achtergrond

Een overvolle bovenzaal van De Oude Veiling waar afgelopen dinsdagavond de nieuwe website van AalsmeerVandaag werd gepresenteerd. Trouwe lezers, adverteerders, vrienden, medewerkers en andere betrokkenen waren aanwezig om het feestje op deze aangeklede nieuwjaarsreceptie mee te vieren. Ook werden voor het eerst de Han Carpay Trofee en de Gouden Gniffel uitgereikt.

Het voelde direct goed bij binnenkomst in de zaal te worden ontvangen door Bites of Music, het uit Daphne Klein en Paul Katerberg bestaande gitaarensemble dat de aanwezigen onder meer met ijzersterke nummer van Bob Dylan in de goede sfeer bracht. ‘The times they are a changin’, hoe toepasselijk op deze avond. Een opgewekte Arjen Vos, hoofdredacteur van de zes jaar geleden samen met Han Carpay en Ilse Zethof opgerichte digitale nieuwssite, opende de avond.

De gasten bekijken de nieuwe site op hun mobieltjes

Het grote moment
“Wie had dit vandaag precies zes jaar en één dag  geleden kunnen dromen dat we als neutraal en objectief medium inmiddels zo’n plaats zouden hebben ingenomen in de Aalsmeerse gemeenschap,” aldus Vos die sprak over het belang van de vrije pers, over informeren en controleren en over de kracht van verbinden.

“Wij zijn klaar voor de toekomst,” aldus Vos die met warme woorden de medewerkers van de site bedankte voor hun inzet. En toen was daar het grote moment dat de door het Aalsmeerse bedrijf  Deboprojects gebouwde raamwerk op groot scherm kon worden getoond. Onmiddellijk grepen de aanwezigen naar de mobieltjes om te zien hoe de nieuwe website het op het kleine scherm deed. De belofte dat de nieuwe site ‘responsive’ is, zich aanpassend aan elk scherm, werd hiermee ingelost.

Han Carpay Trofee
En toen was het woord aan Yo Carpay, de weduwe en 36 jaar partner van de bijna vier jaar geleden overleden Han Carpay. Zij beschreef de passies van Han: kunst en dan met name schilderijen uit de Gouden Eeuw, middeleeuwse muziek en…. schrijven. Zij prees het initiatief om deze avond voor het eerst de Han Carpay Trofee uit te reiken.Voor Arjen Vos, huidig hoofdredacteur maakte zij graag een diepe buiging voor zijn inzet en de behaalde resultaten. Onder luid applaus overhandigde zij hem een ‘infinite loop’, een toepasselijk stuk speelgoed om eindeloos ballen mee in de lucht te houden.

Yo Meijer reikt de Han Carpay Trofee uit aan Pierre Tuning

Zeer vereerd
Ook applaus toen voor het eerst de Han Carpay Trofee werd uitgereikt. De gelukkige was een stomverbaasde Pierre Tuning, als columnist bekend om zijn maatschappij-kritische Pennenstreken en beschouwingen. De nieuw in het leven geroepen trofee is bedoeld voor mensen die ‘en public’ een kritische noot kraken, een luis in de pels durven te zijn, heikele punten ter discussie stellen en daar over publiceren. Niet met een botte bijl maar met een scherpe pen. Tuning, die hem niet zag aankomen, was duidelijk zeer vereerd met deze blijk van waardering. Later op de avond maakte hij de zaal deelgenoot van zijn nieuwste column die binnenkort uiteraard ook te lezen zal zijn op AalsmeerVandaag.

Bart Gersen is zeer verguld met de Gouden Gniffel

Daarna hield redacteur Mariëlle Wegman de zaal in spanning toen, eveneens voor de eerste keer, de Gouden Gniffel werd uitgereikt, verwijzend naar de wekelijkse succesvolle rubriek waarbij lezers worden uitgedaagd een geestig onderschrift te bedenken bij een foto. De eer van leukste Verzin-en-win van 2019 ging met 42 procent van de uitgebrachte stemmen naar Bart Gersen voor zijn recente ingeving bij de foto van de rollatorclub. Tweede werd Joost de Vries, derde Hetty Keessen.

De aanwezigen werden deze avond ook nog getrakteerd op een optreden van het dit jaar jubilerende gemengde koor Sonority. Met vier nummers in het populaire genre maakten zij de aanwezigen warm voor hun jubileumconcert in het najaar en een optreden binnenkort bij restaurant Proef en Meer.

Tekst Leni Paul, foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van D66

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin