Oud Verdriet

Pennenstreek 280. Het was geen ‘dagje Groningen’, maar wij gingen ‘een paar dagen’ – zoals de oplettende lezer uit mijn Pennenstreek ‘Overstap Verdriet’ heeft kunnen opmaken. (Het is Joop Kok en Karin de Veij die reageerden op mijn column kennelijk ontgaan.)

Dag betekent dat deze ‘oude mopperpot’ voor een paar dagen een hotel had geboekt. Hotel Martini aan het Gedempte Zuiderdiep.

Natuurlijk kan iedereen door middel van 9292.nl alle prachtige openbaar-vervoermogelijkheden vinden. Snelle bus 340 naar Station Hoofddorp, snelle bus 342 naar Station Schiphol, sneltrein naar Groningen (met overstap in Zwolle – dat wel). Streekbus in Groningen… Allemaal bekend.

Maar deze klagende bejaarde ging een paar overnachtingen in Groningen tegemoet.

Dat betekent voor zo’n suffe grijsaard dat je op reis gaat met een rolkoffer achter je aan slepend, een overjas over je arm, een tas – of een rugzak – met leeftocht en lectuur voor onderweg, medicijnen, flesje water, toilettas; eventueel nog een paraplu…

Daar ga je dan: langs het Hortensiaplein met de bushalte van de 198 die niet meer naar Schiphol rijdt; de Hortensialaan af; oversteken: rolkoffer stoep af en stoep op, bij de Zwarteweg linksaf, de N196 bij het stoplicht oversteken en in de berm op bus 342 wachten.

Als die bus er is, koffer, tas, jas en paraplu meenemen naar binnen, ov-kaart scannen en tussen je bagage plaatsnemen.

Je kunt op het Hortensiaplein op bus 340 stappen en bij de halte Dorpsstraat op de 342 overstappen – een mogelijkheid die Joop en Karin, en ook 9292.nl, is ontgaan. Dat betekent dan wel weer met koffer, tas, jas en paraplu uitstappen (niet vergeten uit te checken) en weer instappen.

Bij het station Hoofddorp kijken waar je je NS-kaart kunt scannen, waar de lift is of moeizaam de rolkoffer etc. de trap op zeulen – en hopen dat je niet te lang op de trein hoeft te wachten.

Op Schiphol hetzelfde laken een pak. Zoeken naar het goede perron en als je eenmaal in de goede sneltrein zit, je lekker installeren met je koffer, tas, jas en paraplu en je verdiepen in je lectuur.

Alleen jammer dat je in Zwolle moet overstappen en weer een plek moet zoeken voor jezelf en je bagage.

En dan in Groningen… Er gaat een bus naar het Zuiderdiep, maar welke – en waar staat die?

Kijk, daar ziet een bejaarde nou tegenop. Dan is er de auto waarin je alles kunt meenemen wat je maar wilt. En je kunt nog eens stoppen voor koffie en een wc… Gelukkig is mijn rijbewijs weer voor vijf jaar verlengd.

Links:
 
Foto: bushalte Zwarteweg, foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel