Mallemolen Raadhuisplein

Pennenstreek 287. Rondjes rijden op het parkeerplein voor het gemeentehuis. Zoeken of er een plekje vrij komt. Wie kent de mallemolen niet, die is ontstaan omdat je dat plein alleen af komt via de uitrit aan de Stationsweg tegenover de Lidl?

Ons gemeentebestuur legt ons een nieuwe mallemolen voor, die Centrumvisie wordt genoemd: eenrichtingsverkeer vóór de winkels van het Raadhuisplein langs, linksaf eenrichtingsverkeer vóór het gemeentehuis langs, linksaf eenrichtingsverkeer de Van Cleeffkade op (de brug is weg) en dan weer linksaf eenrichtingsverkeer de Stationsweg op. Broddelwerk!

Dan had het vijf jaar oude verkeersplan van architect Jaap Tromp de schoonheid van de eenvoud. Een plein (voetgangersgebied) tussen De Jonge Heertjes, de Zijdstraat en de Gedempte Sloot. De tweebaans Stationsweg die met een bocht uitkomt op de Uiterweg (het stuk van de Van Cleeffkade is afgesloten – waardoor het gevaarlijke kruispunt is verdwenen). Vanaf de Stationsweg wordt de Van Cleeffkade bereikt via de ‘Drie Kolommenpassage’ en de ‘Raadhuispassage’.

Jaap had nog veel meer bedacht – het totaal overkluizen van het water, waardoor een groot plein ontstaat waarin het beeld Flora een centrale plaats inneemt, etc. – maar dat kan nog grote complicaties (bijvoorbeeld met het Waterschap) opleveren.

Voer eerst maar eens zijn verkeersplannen uit. Dat zou met een on-Aalsmeerse voortvarendheid kunnen gebeuren.

Tekst Pierre Tuning

Link: Jaap Tromp’s Lezersbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin