Column: ‘Wondere wereld’

Een ‘opvuller van nog geen 300 woorden’. Met die begeleidende tekst liet Rinus Zuidervaart zijn bijdrage van deze week in onze mailbox glijden. Over het wonderlijke ongrijpbare van datgene wat intellectuelen ‘inspiratie’ noemen. Maar ook over wat dat wonderlijke virus met de mens doet. Door die twee elementen met elkaar te verbinden krijg je een column. Van nog geen 300 woorden.

Door Rinus Zuidervaart.
‘En als je de eerste zin niet kan bedenken, begin je gewoon met de tweede.’ Wijze raad van Martin Bril.

“Inspiratie,” zei de voorzitter van de jury bij de slimste mens, “is een zwaar overschat fenomeen. Stel je voor dat na vijf keer bellen in verband met een lekkende kraan, eindelijk de loodgieter komt opdagen. Hij gooit de gereedschapskist in de keuken en gaat aan tafel zitten in de houding van Rodin’s Le Penseur onder de begeleiding van de volstrekt belachelijke tekst: ‘eerst even wat inspiratie opdoen…’

Je zou deze meneer toch met dezelfde vaart de voordeur uitknikkeren.”

Nee,  je gaat zitten en je begint te schrijven. Het is een ambacht. Je komt altijd ergens uit.
Hoewel, met deze temperaturen is de inspanning genaamd slapen nog een penitentie.

Opvallend dat in supermarkten de 1.5 meter steeds moeilijker of niet wordt nageleefd.
Klanten kruipen bijna in het mandje van mijn scootmobiel.
Mensen voelen zich eenzamer in deze roerige, ongewone tijden. Juist dat even voor je langs bijna in je intieme zone nog een pak melk pakken is voer voor psychologen.

Ooit in september 2005, toen ik werd getroffen door een herseninfarct, veranderde voor mij alleen de hele wereld. Nu is voor iedereen de hele wereld veranderd. Wondere wereld!

Enfin, de vaak gememoreerde Spaanse griep is ook net zo snel verdwenen als het kwam. Zonder hydroxochlorocine, wereldwijd vaccinatieprogramma of afstand houden (wel blijven doen hoor).

Al met al blijft 2020 een fascinerend  jaar. Alleen al omdat het EK voetbal (met Van Gaal) volgend jaar in verband met alle merchandising en huisstijl ook weer gewoon 2020 heet.

Ondergetekende slaat ook dit jaar verjaardag over…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel