Column: ‘Uithoorns mooiste’

Door: Rinus Zuidervaart. Negenentwintig januari staat al maanden stijf vast gereserveerd voor de loop van vijf kilometer; Uithoorns mooiste. En iedere keer moet ik dat laatste herhalen. Tja ik heb het ook niet bedacht maar blijkt hier in de regionen Aalsmeer, Uithoorn en de Kwakel een begrip te zijn.

In de lente van 2022 voor het eerst kennisgemaakt met een framerunfiets; driewielloopfiets met aangedane ( wij spreken niet over goed of slecht) been met klittenband gefixeerd en boven wegdek c.q. atletiekbaan zwevend, met niet aangedaan been proberen zo groot mogelijke passen te nemen.

Lange zweeffase en goede afwikkeling. Toch merk je al snel dat de conditie is afgenomen. Dus aan de bak en wat je bereikt behouden. Use it or lose it, gebruik het of raak het kwijt. Een beperking is in zekere zin ook een uitdaging.

De neuroloog die mij in 2005 ongevraagd vertelde: ”U moet weten meneer, de oude zult u niet meer worden”, had gelijk. Vóór het herseninfarct schilderde ik niet, schreef geen columns en was een framerunfiets mij onbekend. Mijn leven is verrijkt met een prima tijd voor die vijf kilometer.

Nu op zo’n korte termijn tussen mensen in te staan met zoveel meer ervaring, dat is natuurlijk kicken. Tijdens wekelijkse training wacht je vaak op elkaar omdat er meer mensen dan framerunfietsen zijn. Aantal slagvaardige personen van de begeleiding organiseerde een heuse inzamelingsactie.

Zo’n fiets is niet goedkoop maar door sponsoring (en voor één keer mag dat gewoon vermeld) van Pro-act, Stok b.v, ING, architect Rappagne en mevrouw Tine Barentsen. Hebben we nu een  fantastisch, nieuwe framerunfiets ook wel WISP genoemd.

Sporten voor iemand met een Niet Aangeboren Hersenletsel is heel belangrijk.

Heel, heel hartelijk dank.

(Foto’s privé)

Rinus Zuidervaart is parttime ‘bewoner’ van de gemeente Aalsmeer. Vermaakt zich als cliënt op de dagbesteding van Ons Tweede Thuis, locatie Mendel, met onder meer schaken en computerzaken. Heeft een neus voor taal en laat zich inspireren door Godfried Bomans. Verzamelt op zijn eigen tijd en in zijn eigen tempo columns van gebeurtenissen uit zijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin