Column: ‘Opgewekt’

(Foto: Pixabay)

Door: René Spaargaren. Afgelopen week mocht ik helpen bouwen aan een tijdelijk ‘dorp’ waar 25.000 mensen een weekend kunnen wonen, slapen, eten en leven. Daarnaast zijn er ook nog eens duizenden gasten die een of meerdere dagen op bezoek komen en ook willen eten en drinken. Ik heb het over de Pinksterconferentie in Biddinghuizen. Ik heb daar meegeholpen om alle tenten van elektra en licht te voorzien.

Anderhalve week voor het Pinksterweekend is er op het festivalterrein naast Walibi nog maar weinig te zien dat op dat dorp lijkt. Grote kale grasvelden liggen er verlaten bij in de Flevopolder.

Zo ver als je kijken kunt zie je windmolens in verschillende formaten. Of je het nu een mooi gezicht vindt of niet, er wordt daar veel groene windenergie opgewekt. Het zou wel makkelijk zijn geweest als er op het festival terrein één windmolen had gestaan, die de stoom zou hebben opgewekt. Maar helaas was dat niet zo en moesten er over het hele gebied meerdere aggregaten worden geplaatst die de stroom verzorgden.

O ja, windmolens en aggregaten maken trouwens geen stroom, maar spanning. Ik als leek, waar het om elektra gaat, ben daar door menig ‘elektroloog’ op aangesproken. Zodra je er een lamp of ander apparaat op aansluit gaat deze spanning stromen en werkt de lamp of dat wat je er op aansluit. Zonder spanning is er geen stroom! Maar misschien snap ik het nog steeds niet helemaal.

Voor de Stichting Opwekking was dit de 54ste keer dat zij deze conferentie organiseerde. De kracht en energie halen de medewerkers uit hun geloof. Hierdoor hebben ze de overtuiging dat zij, door een dorp te mogen bouwen, mensen van over de hele wereld en met name uit Nederland dit ook te laten ervaren. Veel mensen gaan na het Pinksterweekend opgewekt en vol energie terug naar huis.

Waar haal jij de kracht en de energie vandaan? Hoe blijf jij verbonden aan de Windmolen of Aggregaat? Misschien zijn de eerste warme zonnige dagen wel een reden om weer opgewekt door het leven te gaan. Zorg dat je stekker in het stopcontact blijft of zorg er voor wanneer je, net als zo veel dingen, draadloos bent, je batterij voldoende blijft opgeladen. Hoe je dat doet bepaal je zelf. Voor mij was deze periode in de polder bij Biddinghuizen een tijd van kracht, energie en opgewekt zijn. Ik kan er voorlopig weer een tijdje mee vooruit

(Foto: Arjen Vos)

René Spaargaren is lid van de Hervormde kerk van Aalsmeer Dorp waar hij zich onder meer inzet als muzikaal begeleider. In het dagelijks leven is René verantwoordelijk voor de Computerwerkplaats bij Ons Tweede Thuis, locatie Mendel.

Aalsmeer over Hoop is een platform waarin zes Aalsmeerse en Kudelstaartse kerken vertegenwoordigd zijn. Door het jaar heen worden evenementen georganiseerd waarmee de kerken hun liefde voor Jezus willen uitdragen. Met regelmaat verschijnen op zondag columns die tot nadenken stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin