Column: ‘Kleine dingen’

Delise (Foto pr)

Door: Dirk Sijbersma. “Het zijn de kleine dingen die het doen” zingen Saskia en Serge in een bekend lied van lang geleden. Zelf zing ik het nog geregeld met het vierkoppige mannenensemble waarmee ik al jaren muziek maak. Kleine dingen kunnen soms heel veel betekenen. Daarover gaat ook het lied ‘Kleine dingen’ van zangeres Delise. Delise is een christelijke zangeres die eigentijdse liedjes zingt en schrijft. ‘Kleine dingen’ is haar bekendste lied en gaat over de kleine dingen waar God mee kan werken en betekenis aan kan geven. Kleine dingen.

Vandaag, zondagmiddag 5 november komt Delise bij ons in de Aalsmeerse CAMA Gemeente (ACG) zingen. Dat zou ze eigenlijk begin dit jaar al hebben gedaan, ware het niet dat ze toen door ziekte af moest zeggen en door collega zanger Rob Favier vervangen werd. Een nieuwe datum werd geprikt in het najaar en nu is het dan toch zover. Als kleine gemeente mogen we samen met Delise zingen over de kleine dingen en de betekenis daarvan. Kleine dingen.

De dienst die vanmiddag om 16 uur begint in ’t Baken, staat in het teken van het werk van Dorcas. Ook in de welbekende Dorcaswinkel in de Turfstekerstraat kunnen kleine dingen grote betekenis hebben. Kleine kopjes, glazen die opnieuw gebruikt worden, krijgen weer nieuwe waarde. Iemand die een klein stukje van zijn eigendom weggeeft, eigendom wat belangrijk geweest is, wordt weggegeven om in andere handen nieuwe betekenis te krijgen. Ook voor de kleine portemonnee bewijst de Dorcaswinkel zijn waarde. Kleine dingen.

Ikzelf heb het voorrecht bij Dorcas te mogen werken. Afgelopen zomer was ik met een afvaardiging van een bouwbedrijf op reis in Ethiopië. Het verschil kon niet groter zijn. De mensen van dit bedrijf maken in het dagelijks leven grote luxe woningen maar in de sloppenwijk van Addis Abeba bezochten we Aicha en haar dochtertje die in weinig meer dan een heel klein hokje wonen. Eigenlijk niet veel meer dan een soort kast. En in dat kleine hutje hadden we mooie gesprekken en werden die stoere kerels kleine mensen. Kleine dingen maar met veel betekenis. Kleine dingen.

Als ACG zijn we, gemeten naar het getal, een kleine gemeente. Toch mogen we in Aalsmeer van betekenis zijn. Bijvoorbeeld door mensen uit te nodigen voor onze gratis maaltijddiensten, aandacht te geven en te helpen waar het kan en met elkaar nieuwe vormen van kerk uit te proberen. Maar we hopen vooral van betekenis te zijn door de boodschap van liefde waarvan Jezus het voorbeeld gaf in Aalsmeer in praktijk te brengen. Daarvoor zijn geen grote dingen nodig. Een arm om de schouder, een glimlach, een bemoedigend woord, een schouderklopje. Het is een kleine moeite maar met oneindige betekenis. Kleine dingen.

(Partnerbijdrage Aalsmeer over Hoop)

Dirk Sijbersma is volbloed Fries en maakte na zijn studie Medische Biologie carrière in de financiële wereld totdat hij op kerstavond 2016 door God ‘in de kladden’ werd gegrepen en het roer omgooide. Nu is hij fondsenwerver bij Dorcas. Naast zijn passie voor Jezus is zingen zijn lust en zijn leven. Met echtgenote Daphne, mannengroep Vier Bier en een Cola Light of het Haarlemmermeers mannenkoor. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin