Column: ‘Fomo’

Door: Rinus Zuidervaart. Daar was-ie weer Fomo. Een afkorting die ik kortgeleden toch maar even heb opgespoord. Het betreft hier ‘fear of missing out’. In aardig Nederlands; angst om iets leuks te hebben gemist. Op Facebook is bijna iedereen fulltime hepperdebeppie. Dus je voelt je al snel een lompe klaas wanneer je niet drie keer per week de bloemetjes buiten zet of vijf cocktails per avond in goed gezelschap wegklokt.

Goed, fomo kort en goed; daar waar jij niet bent daar is het gezellig. En dat gaat allemaal  je huis voorbij.

Afkortingen. Bijzonder fenomeen. Soms ondoorgrondelijk. Hier, zonder internet bij elkaar geraapt boeket. Geboren in OLVG. Zoals ieder jochie voetbalde ik ook. Bij DVAV (niets Aalsmeers, sorry) de Diemer Voetbal en Atletiek Vereniging. Van atletiek  is nooit iets gekomen volgens mij maar we speelden wel tegen DEC (De Eendracht Combinatie) en natuurlijk HBOK: het begon op klompen. Serieus nog steeds actieve club in Amsterdam-Noord. Te jong om als nozem (Nederlandse Onderdaan Zonder Enig Moraal) door het leven te gaan, kreeg ik al snel de oproep voor de dienstplicht. RABZ bleek volgens militair handboek rechter achter broekzak te zijn. In de kantine dagelijks een weinig uitgebalanceerd voedingspakket in de vorm van een GVK; gevulde koek.

Terug in het burgerleven volgde ik opleiding voor medisch administratief medewerker. Veel medische terminologie waaronder het begrip RIP; ruimte innemend proces, hetgeen wij tenslotte allemaal zijn maar later, zo leerde ik in de praktijk, wanneer op echoscherm gevonden, kan dit fenomeen leiden tot een Rest In Peace….

Aanhakend bij het digitale tijdperk tik ik heel stoer CU ASAP; ‘see you as soon as possible’.

In 2005 getroffen door herseninfarct. In med term: CVA. Cerebro Vasculair Accident. Nu in dagbesteding van organisatie o.t.t. Ons tweede thuis

Met het ziektebeeld onder de paraplu: Niet aangeboren Hersenletsel; NAH

Tijd om af te ronden. Tot een volgend stukje zonder afkortingen

DV. Deo Volente

Rinus Zuidervaart is parttime ‘bewoner’ van de gemeente Aalsmeer. Vermaakt zich als cliënt op de dagbesteding van Ons Tweede Thuis, locatie Mendel, met onder meer schaken en computerzaken. Heeft een neus voor taal en laat zich inspireren door Godfried Bomans. Verzamelt op zijn eigen tijd en in zijn eigen tempo columns van gebeurtenissen uit zijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel