Bord vol

Pennenstreek 274
Ze worden niet bekeken, maar je kunt ze niet over het hoofd zien: de verkiezingsborden. Het is teveel. Vijftien partijen met welgeteld 411 kandidaten voor de Provinciale Staten. En dan nog de negen of twaalf lijsten voor de Waterschappen: gooi het maar in mijn pet.
 
Van de provincie merk je niks, behalve als er verkiezingen worden gehouden.  Voor het waterschap geldt hetzelfde – behalve als de belastingaanslag in de bus ploft. 
 
Ja, er lopen drie provinciale wegen door Aalsmeer: de N196, N201 en de N231. Hoe die worden ingericht, is vooral het pakkie-an van de gemeente.
Ook schijnt de provincie iets te maken te hebben met het openbaar vervoer. Maar de belabberde OV-situatie is vooral te wijten aan de Vervoerregio Amsterdam.
 
Na de verkiezingen zal in de provincie en de waterschappen alles wel hetzelfde blijven. Maar, omdat de verkozen Statenleden de Eerste Kamer kiezen, zijn ze toch heel belangrijk.
 
Als je vindt dat de huidige regeringscoalitie moet worden gesteund, stem dan VVD, D66, CDA of CU. Als je tegen bent, vergeet dan even al die mediagetrainde kopstukken en maak een vakje rood bij een – democratische! – oppositiepartij.
 
Links:
 
Foto archief AV

Pierre Tuning is onder meer oud-NOS journalist, kunstminnaar, boekenschrijver, oud-raadslid en kritisch volger van alles wat er in Aalsmeer gebeurt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin