Ambtsketting

Pennenstreek 283. De Aalsmeerse ambtsketting is een zwaar ding – zal burgemeester Gido Oude Kotte gaan ervaren. Hij kon meteen aan de bak: gelukwensen voor jubilerende echtparen, centrale figuur bij de Dodenherdenking en het Bevrijdingsfeest – en een bedrijfsbezoek aan Bosman Van Zaal. Dat zal een van de vele bedrijfsbezoeken blijken te zijn – want Aalsmeer noemt zich wel graag ‘bloemendorp’, maar is veel meer een ‘ondernemersgemeente’.
 
Bloemendorp is Aalsmeer maar eens in het jaar, tijdens de Geraniummarkt, de zaterdagjaarmarkt, waar leveranciers en consumenten van heinde en verre samendrommen om planten voor Moederdag te verhandelen
 
De meer dan 30-duizend Aalsmeerders (van wie een duizendtal Polen) zien hun woongebied omgeven door water (de Westeinder), bloemenveiling FloraHolland met bijbehorende bedrijven en Schipholparkeren – een verdere uitbreiding van die parkeerterreinen komt al in de eerste raadsvergadering van burgemeester Gido aan de orde.
 
Naast de veiling wordt FloriWorld gebouwd, een ‘bloemenbelevingscentrum’ die zo’n 370-duizend bezoekers per jaar verwacht. Duizend bezoekers per dag, à vijftig passagiers in een touringcar, betekenen twintig volle bussen die elke dag af en aan komen rijden – als iedereen met de bus komt… Voor die waanzin heeft wethouder Van Rijn net de eerste paal geslagen – en straks zal de burgemeester wel de opening komen verrichten.
 
Net zoals de nieuwe burgemeester nu de Lidl opent. De ambtsketting voelt kennelijk niet als molensteen. Nog niet.
 
Tekst Pierre Tuning
 
Links:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin