Afblijven

Iets waar ik me regelmatig over opwind is ons nu ook overkomen. Ons bootje is gejat. Een leuke zwarte Nimarine Rhino 290 rubberboot, die vooral door onze 16-jarige dochter werd gebruikt. Ze had hem een paar jaar en wat heeft ze er veel plezier aan beleefd met haar vriendinnen en vrienden. Op warme dagen gezellig het water op en genieten van de mooie Westeinderplassen. We gunden haar die fijne tijd zo. Maar dat kan dus niet meer, want een stelletje onverlaten hebben het slot doorgeknipt en haar bootje meegenomen.

Hij lag netjes in een jachthaven aan de Uiterweg op een prima steiger. Helaas houdt een jachthaven ze niet tegen en hebben ze ook daar de gore moed gehad om te stelen. Wat moet je dan doen? Waar ligt hij veilig? Je boot in een garage leggen? Die hebben we niet. Ik vind het zo erg dat anderen zich haar geweldige bootje hebben toegeëigend. Blijf van andermans spullen af.

Niet dat ik geen vertrouwen heb in de politie, maar de kans om dit bootje terug te vinden is erg klein. We houden Marktplaats onder andere in de gaten, alle jachthavens hebben van onze jachthaven een mail ontvangen om ernaar uit te kijken en ook in het Amsterdamse botencircuit is het rondgestuurd. De politie heeft er een zogenaamd prio-team op gezet. Het heeft dus de aandacht van de politie. Wij zijn zeker niet de eerste in Aalsmeer die hun boot door diefstal moeten missen. Bijzonder was ook dat de kniptang gevonden is samen met een aantal jerrycans benzine. Hopelijk kunnen ze hier iets mee.

De kracht van social media is in zo’n geval overigens megagroot. Onlangs hebben andere Aalsmeerders hun sloep door een bericht op Facebook teruggevonden. Een oplettende kweker zag hem liggen en heeft de eigenaren benaderd. Wat een geluk voor hen. Bij zo’n klein bootje zal het lastiger zijn vrees ik. Hoewel, we kregen wel een bericht dat er eenzelfde bootje achter bij de Lidl lag aangemeerd. Wij er natuurlijk meteen naar toe, maar hij was helaas alweer weg. Iemand anders schreef daar weer op dat ze het bootje weg had zien varen richting Rijsenhout met twee jongens erin.

Maar was het ons bootje wel? Zo’n zwarte rubberboot kom je maar weinig tegen hier, dus het zou kunnen. Echter, de motor leek zwart op de foto en die van ons is wit. Maar dan ga je denken…. Zouden ze er dan een andere kap op gezet kunnen hebben? De motor zelf is lastig van de boot te verwijderen zonder beschadigingen. Je denkt en je denkt en wordt er gek van. Maar het verdriet bij dochterlief en ons blijft. En we beseffen dat het ‘slechts’ een luxe product is. Maar het feit dat ze iets van ons hebben gejat waar je zo hard voor hebt gewerkt, dat valt niet te bevatten.

Wat wel bemoedigend is, is dat zo ontzettend veel mensen meedenken en meeleven. Als er iemand gaat varen die we kennen of zelfs via via, wordt er naar uitgekeken. Daarvoor zijn we erg dankbaar. En dieven, waag het niet om met Vuur en Licht het water op te gaan met ons bootje. Jullie worden dan zeker gevonden!     

Ilse Zethof is communicatieadviseur, tekstschrijfster en één van de oprichters van Aalsmeer Vandaag. Vanuit Brabant door de liefde in Kudelstaart beland en ingeburgerd. Eigen bureau. Sociaal en open type met zwak voor kinderen en gehandicapten. Doet veel vrijwilligerswerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin