Zwanengezin ontwricht na aanrijding

De verontwaardiging donderdagochtend was groot onder de dierenliefhebbers, nadat op sociale media een bericht rond ging over doodgereden zwanen op de Oosteinderweg. De precieze toedracht kennen we niet, maar het ongeval vond plaats tussen 07:00 en 07:15 uur waarbij de bestuurder van een wit busje de zwanen aanreed en vervolgens doorreed. De zwanen zaten op de weg, ter hoogte van huisnummer 520. Het busje reed in de richting van het Amsterdamse Bos

Het zwanengezin enkele dagen voor het drama

Deze aanrijding kostte het leven van de vader en in elk geval twee van de vier jongen. Een van de jongen die het ongeval heeft overleefd is er slecht aan toe. Moeder zwaan is ook gewond geraakt. Of zij de klap van het verlies van haar partner te boven komt, zal de tijd moeten uitwijzen. Van zwanen is bekend dat zij monogaam zijn en hun partner voor het leven uitkiezen. Maar het is ook heel goed mogelijk dat zij voor het volgende broedseizoen op zoek gaat naar een nieuwe levenspartner. Eentje die hopelijk niet op het asfalt eindigt.

Vernieling
Wie de bestuurder van het busje was, is inmiddels bekend bij de autoriteiten. Deze zal gehoord worden. Een hele zware straf zal deze persoon echter niet boven het hoofd hangen. Het al dan niet opzettelijk dieren iets aandoen valt in Nederland nog steeds onder ‘vernieling’.

Tekst Mariëlle Wegman, foto’s De Toevlucht Vogel en Zoogdierenopvang

2 reacties

  1. Wat een aso is deze bestuurder.
    Sowieso alle kosten laten betalen, eens boete en verplichten voor minimaal 1dag vrijwilligerswerk te laten doen bij de Vogel- en Zoogdierenopvang.

  2. Iemand die een complete zwanenfamilie over het hoofd ziet hoort wat mij betreft niet achter het stuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel