Zuidooster in actie tegen suikerberg

Maar liefst 2070 suikerklontjes krijgen alle kinderen van OBS De Zuidooster gezamenlijk binnen tijdens elk drinkmoment. Dat hadden vertegenwoordigers van JOGG uitgerekend. Om die hoeveelheid te illustreren hadden zij die klontjes afgelopen maandag meegenomen.
 
Wethouder Ad Verburg gaf het startsein op De Zuidooster om het Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) programma in te laten gaan. Kinderburgemeester Sophie van Raaphorst, ook leerling op De Zuidooster, assisteerde hem daarbij.
 
Voorbeeld
“De Zuidooster is de eerste school in Aalsmeer die overstapt op een gezond ‘10-uurtje’ met water en fruit. Dit betekent dat de leerlingen minder suiker binnen krijgen. We hopen dat meer scholen en verenigingen het voorbeeld van de Zuidooster volgen en zich ook bij JOGG aansluiten,” aldus Verburg. Kinderburgemeester Sophie van Raaphorst voegde hieraan toe: “Ik vind fruit eten en het drinken van water erg belangrijk. Door het drinken van water kun je je beter concentreren.”
 
Concentratie
Directeur Mark van Leeuwen deed ook nog een duit  in het zakje: “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen gezond eten en drinken. Ook veel bewegen is belangrijk, uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen zich beter concentreren en betere resultaten halen als de ze minder suiker binnenkrijgen.”
 
Alle kinderen ontvingen deze dag een drinkbeker met hun naam erop en een appel.

Foto: Zoveel suikerklontjes krijgen de kinderen van De Zuidooster binnen. Links mascotte Druppie, Sophie en wethouder Verburg. (Foto De  Zuidooster)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel