Zorgen om gesnoeide struiken

Leerlingen van de OBS Samen Een hebben vorige week een petitie overhandigd aan wethouder Ad Verburg. Ze maakten zich zorgen over het feit dat er zoveel struiken gesnoeid werden in hun buurt en de rest van Aalsmeer. Naar hun idee werd er zelfs iets teveel gesnoeid. Ze hadden 120 handtekeningen verzameld en vroegen de wethouder, die onder andere verantwoordelijk is voor groenbeheer, om uitleg.

Wethouder Ad Verburg prees de kinderen om hun betrokkenheid bij het groen in hun omgeving. Ook het feit dat ze andere mensen om hun mening hierover hadden gevraagd vond hij bewonderenswaardig. Hij legde uit dat het snoeien gedaan was voor de veiligheid. De struiken waren meer dan drie en halve meter hoog gegroeid en daardoor kon je niet zien wanneer er iemand tussendoor liep. Verburg vertelde ook dat het snoeien goed was voor de verjonging van de struiken. “De struiken lopen snel weer uit en groeien dit jaar alweer dertig centimeter.”

Bomenplan
De ‘groene’ wethouder ging ook in op het Bomenplan van de gemeente. Hij vertelde aan de kinderen dat er bomen weggehaald moesten worden, maar dat er meer bomen voor in de plaats terug zouden komen. De oorzaak hiervan is een storm die veel bomen beschadigd heeft. Dit kan onveilige situaties opleveren.

“De gemeente is druk bezig met het groen en probeert zoveel mogelijk hiervan te behouden en te beheren. Iedereen moet hiervan kunnen genieten,” aldus Ad Verburg. 

Foto: Wethouder Beheer Ad Verburg neemt petitie in ontvangst van Jurre, Marit, Mickey, Laure, Zonne en Stijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin