Zorgcentrum Aelsmeer dicht na coronabesmetting

Zorgcentrum Aelsmeer (Foto archief AV)

Door: Leni Paul. Vanwege constatering van het coronavirus heeft Zorgcentrum Aelsmeer de deuren van het verpleeghuis vanaf vandaag gesloten. “Ja, we hebben het virus in huis en ik kan u zeggen, het is gelukkig overzichtelijk. We proberen het in de hand te houden,” aldus Ellen Meily, directeur van genoemd zorgcentrum, “we testen sinds maart standaard bewoners die klachten hebben. Vanaf heden zijn bezoekers de komende twee weken dus helaas niet welkom. En ook voor technici, leveranciers en anderen blijft de deur gesloten.” Of het hier bewoners of medewerkers betreft die zijn besmet wil mevrouw Meily niet aan ons kwijt. Ook aantallen wil ze niet noemen. “Volgt u ons maar op onze website.” Familieleden van bewoners kregen vandaag de mail dat het huis in ieder geval tot 12 oktober gesloten blijft.

De website van het Zorgcentrum meldt echter wel dat het om meerdere medewerkers en een bewoner gaat. “Dit is afgelopen weekend gebleken nadat op basis van een positieve testuitslag van een medewerker, uitgebreid getest is op de afdeling van betrokkene,” zo staat er te lezen. En ook dat er de komende tijd een staat van verhoogde paraatheid is in het huis met extra aandacht voor verschijnselen die op corona lijken.

’t Kloosterhof

Mondkapjes in ’t Kloosterhof
Terughoudend in haar mededelingen is ook Irma van Weert, bestuurslid van Zorgcentrum Meerlanden waar ‘t Kloosterhof onder valt. Bij afwezigheid van woordvoerster Esther de Wit neemt zij de honneurs waar maar ze meldt ons direct geen uitspraken te willen doen over de getroffen maatregelen in het Kloosterhof. “Omdat het aantal besmettingen met het virus in Aalsmeer stijgt nemen wij de nodige maatregelen. Nee, wat we doen zeg ik u niet, maar ik zeg u dat er momenteel in ons huis niets aan de hand is.”

Navraag bij ‘t Kloosterhof maakt duidelijk dat bezoekers verplicht wordt een mondkapje om te doen. Bij Rozenholm is niemand telefonisch beschikbaar om informatie te verstrekken.

Foto’s archief AV

Eén reactie

  1. Ik dacht dat we tot de conclusie waren gekomen na de vorige periode dat het volledig sluiten van zorginstellingen voor bezoekers een onmenselijke maatregel was. Zeker niet voor herhaling vatbaar!
    Heeft het zorgcentrum Aelsmeer die boodschap soms gemist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel