Zon brak door bij Dag van je Leven botendag

Ieder jaar is het weer een feestje op het water. En ook zaterdag genoten bijna 400 mensen met een verstandelijke beperking met hun begeleiders tijdens de botendag van Stichting Dag van je Leven. De start was bij de jachthaven van Kempers Watersport in Leimuiden.

In de ochtend zag het er niet al te best uit. De regen kwam met bakken uit de hemel en het leek erop dat velen een nat pak zouden krijgen op het water, zeker in de open boten. Nadat er besloten was om iets later te vertrekken, klaarde het op en kwam zelfs de zon nog door. Helaas had een aantal booteigenaren besloten niet te komen, dus er moest behoorlijk geïmproviseerd worden om iedereen toch een plekje aan boord van een boot te kunnen geven.

De enthousiaste booteigenaren die de regen wel getrotseerd hadden, waren allemaal relaxed en flexibel en er kon hier en daar wat ingeschoven worden. Iedereen kon uiteindelijk genieten van een ontspannen vaartochtje over de Westeinderplassen.

Van sloep tot Partyschip
Allerlei soorten boten deden mee. Van grote jachten en zeilboten tot aan sloepen en speedboten. De meeste boten waren vrolijk versierd met vlaggetjes, slingers en ballonnen. En ook het Partyschip was weer van de partij met aan boord vele rolstoelers. Voor de gasten altijd weer spannend in welke boot ze ingedeeld worden. 

Alle gasten werden in de watten gelegd aan boord. Het duurt altijd even voordat de booteigenaren ‘gematcht’ zijn met hun passagiers, maar Zingende DJ Dennis en Dirk Box vermaakten de wachtenden op de kant met hun commentaar en grapjes.

Feestje
Na een rondje varen over de Kleine Poel, de Grote Poel of door de kleine slootjes was iedereen rond 13.00 uur weer terug in de haven. Daar bleef het nog een tijdje feest.

Er werd gedanst en uiteraard werden er de nodige polonaises gelopen. Het bestuur van Dag van je Leven kan terugkijken op een gezellige en veilige botendag, die voor de zeventiende keer georganiseerd werd. Slechts één keer is het de ochtend zelf afgeblazen door onweer, dus in feite kon er voor zestiende keer genoten worden op het water.  

Uitdaging
Het is voor het bestuur van Dag van je Leven altijd een uitdaging om voldoende boten, maar ook sponsors te krijgen. De lijst met cliënten van Ons Tweede Thuis wordt steeds langer, waardoor niet iedereen mee het water op kan. Ook dit jaar was er weer een wachtlijst. Maar de organisatie zet altijd alles op alles om iedereen een plekje aan boord te geven.

Daarom is het bestuur dankbaar dat dit jaar veel booteigenaren bereid zijn geweest om mensen met een verstandelijke beperking de dag van hun leven te bezorgen. Ieder jaar wordt de botendag op de zaterdag voor vaderdag georganiseerd, dus wie mee wil doen volgend jaar, kan het alvast in de agenda zetten.

Dankbaar
Het bestuur van Stichting Dag van je Leven is ook dankbaar dat er zoveel vrijwilligers kwamen helpen en wil ook de mensen van Kempers Watersport bedanken voor hun medewerking en de mogelijkheid dat dit grote evenement weer bij hen in de haven georganiseerd kon worden.

Ook de brandweer en Erik, Saskia en Marjorie van de EHBO mogen niet onvermeld blijven, net als de Stichting Veteraan Autobussen, Fireball Soundlight, Accuraat Verhuur, Vincent met de tillift en fotografen Marielle Wegman en Richard Zethof. Maar ook Zeilschool Aalsmeer, Jachthaven Stenhuis en Kempers Watersport voor het lenen van zwemvesten. En niet te vergeten Sophie, Anita, Marja en Marjolein van Ons Tweede Thuis die er mede voor gezorgd hebben dat alles op rolletjes verliep.

Tekst Ilse Zethof, foto's Marielle Wegman en Richard Zethof

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin