Zomerkermis gecanceld

Door: Klaas Leegwater. De kermis die deze zomer weer zou terugkeren op het parkeerterrein aan De Dreef gaat niet door. De aanvraag voor een vergunning  heeft de organisator onlangs na overleg met de gemeente ingetrokken. De reden is dat  de gemeente tijdens het slotweekend van de geplande kermis (30 augustus tot en met 4 september) onvoldoende handhavers op de been kan brengen. Gekeken wordt of er in het najaar alsnog een kermis aan De Dreef georganiseerd kan worden, anders zal dit pas volgend voorjaar het geval zijn.

Organisator René Duursma vind het jammer dat de kermis geen doorgang kan vinden. “Aanvankelijk hadden we de kermis in Aalsmeer dit voorjaar gepland, maar dat kon niet vanwege de naweeën van de coronasluiting.  Ook een datum begin van de zomer verviel wegens activiteiten op het parkeerterrein. Dat er nu opnieuw een streep doorheen gaat is wel een beetje teleurstellend en vervelend, een ongelukkige situatie.”

Financiële schade
Duursma had de gehele voorbereiding al in kannen en kruiken. “Alle leveranciers waren geregeld en kermisattracties vastgelegd. De annulering kort voor geplande periode was voor iedereen een domper. Het levert voor ons en kermisexploitanten kosten en gederfde inkomsten op die we nergens kunnen verhalen.” Hoe groot de financiële schade precies is kan de kermisorganisator uit Hippolytushoef niet inschatten, “mogelijk kunnen exploitanten voor de bewuste periode nog een plek op een andere kermis krijgen.” 

Fout erkend
Volgens Duursma heeft de gemeente haar fout over de ongelukkige planning erkend. “Daar ben ik wel blij mee, we voelen ons in elk geval gehoord dat dit een tegenvaller is. We organiseren al ruim twintig jaar de kermis in Aalsmeer, de relatie met gemeente is altijd goed geweest. Dit najaar of volgend najaar staan we weer aan de Dreef.” 

Een blik op de Aalsmeerse feestkalender laat zien dat de laatste beoogde kermisdag op zondag 4 september samenvalt met de eerste dag van de feestweek. Op die ochtend is er een kerkdienst in de grote tent op het Praamplein. Een avond eerder ‘Vuur en Licht op het Water’, afgesloten met een groot vuurwerkfestijn. Pas in een laat stadium kwam de gemeente tot de conclusie dat een combinatie van festiviteiten tot capaciteitsproblemen bij de handhavingsdienst zou leiden.

Foto archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Zo creëer jij wat extra gezelligheid in je woonkamer

Lees volgend bericht

‘Rond- en Plat’ weer op de Westeinder


4 Reacties

  • Best een relaxte baan als gemeente ambtenaar, €3500,- in de maand, pensioen, vrije dagen zijn zeer goed geregeld, en echt de stress wat ieder ander op kantoor heeft kennen ze niet. Dan zolang van te voren worden datums geprikt, wat voor ***** moet je dan zijn om 2 evenementen samen te plannen, in de zin van bovenstaand voorbeeld. Dan de fout erkennen is leuk, maar kermis exploitanten zijn zwaar de *****, maar ook onze kinderen die er zo naar hebben uitgekeken…
    Ik wil graag weten wie hiervoor verantwoordelijk is, lijkt me normaal dat iemand anders haar functie overneemt.
    Mvg Anneke.

  • Ik denk dst de billboardplaatser nog niet op de hoogte was van dit besluit. Aalsmeer hangt nu vol met borden die de kermis aankondigen………..

  • Onbegrijpelijk zitten er nu gewoon weer een paar te slapen op dat plein, ik denk dat 99,9% van de Aalsmeerders allang aan Rene ( de organisator) had kunnen vertellen dat het in die periode een gekkenhuis is in aalsmeer…. Al die moeite had hem bespaard kunnen blijven……. En dan nu op het laatste moment ……..tttttttttttt

  • Ik kan me nog goed herinneren dat deze kermis bestond toen er zelfs nog geen handhavers rondliepen. Ik zie het verschil niet maar goed, dit is de tijd van regeltjes. Sneu voor de kermis organisatie.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *